Pereiti į pagrindinį turinį

Ugniagesio svaiginamą karjerą gniuždo įtarimai pedofilija

2012-12-15 05:00
Ugniagesio svaiginamą karjerą gniuždo įtarimai pedofilija
Ugniagesio svaiginamą karjerą gniuždo įtarimai pedofilija / V. Velička. "Facebook" nuotr.

Kauno ugniagesių bendruomenė iki šiol negali atsigauti nuo patirto šoko, kad Šilainiuose įsikūrusios komandos viršininkui pulkininkui leitenantui Vaidui Veličkai pareikšti įtarimai dėl dvylikametės prievartavimo.

Užvakar V.Veličkos kabinete Šilainių gaisrinėje lankėsi jo buvusi žmona – moteris surinko vyro daiktus. Pora išsiskyrusi, kartu augina dukrą.

Žurnalistai pabandė dar kartą iš jo bendražygių pasakojimų sudėlioti jo portretą ir išsiaiškinti, ar iš tiesų ne kartą už gerą tarnybą skatintas ugniagesys nekėlė jokių įtarimų.

Kalbinti ugniagesiai teigė, kad bendruose vakarėliuose 39 metų pulkininką leitenantą jie ne kartą matė su panašaus amžiaus moterimis.

Daugybę apdovanojimų gavęs ir nuolat kvalifikaciją keliantis V.Velička rugpjūtį grįžo iš Gruzijos, kur dalyvavo tarptautinėse gelbėjimo komandos pratybose.

Viena iš nuosekliai karjeros laiptais kilusio vidaus V.Veličkos stotelių – Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komanda.

Iki tol ėjęs viršininko pavaduotojo pareigas įvairiose komandose, 2008 m. V.Velička būtent Garliavoje pirmą kartą tapo viršininku. Čia jis pradirbo trejus metus, o nuo praėjusių metų persikėlė į Šilainių komandą. Garliavoje su V.Velička dirbę kolegos, kaip ir Šilainių komandos nariai, tikina, kad viršininkas jokių įtarimų nekėlė.

Viena policijos pareigūnų tiriamų versijų – aukšto rango ugniagesys su dvylikamete galėjo susipažinti internetu.

„Kauno diena“ pabandė peržvelgti V.Veličkos internetinę veiklą. Jis buvo užsiregistravęs keliuose socialiniuose portaluose – facebook.com, one.lt ir netlog.com.

Jo anketose nenurodoma, kad vyras ieškojo kokių nors pažinčių – jį domino muzika, automobiliai, kelionės. Internetinių draugų jis turėjo nedaug. Nors tarp jų galima rasti ir porą mokyklinio amžiaus mergaičių, tai gali būti jo draugų atžalos.

Kauno diena" jau rašė, kad 39 metų pulkininkui leitenantui V.Veličkai Klaipėdos teisėsaugininkai pareiškė įtarimus dėl dvylikametės žaginimo ir seksualinio prievartavimo, šiuo metu jis suimtas mėnesiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų