Pereiti į pagrindinį turinį

Ūkininkai tikisi, kad baikeriai pirks skilandžius

2013-06-13 10:18
Ūkininkai tikisi, kad baikeriai pirks skilandžius
Ūkininkai tikisi, kad baikeriai pirks skilandžius / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prie Kauno pilies šeštadieniais prekiaujantys ūkininkai šį savaitgalį patirs nepatogumų. Čia eismą gali paralyžiuoti baikeriai, o tai trukdytų turgelį pasiekti kitiems pirkėjams.

Asociacijos „Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos“ atstovai skaičiuoja, kad kiekvieną šeštadienį prie pilies savo prekystalius išskleidžia 48 ūkininkai.

Asociacijos pirmininkas Vidas Juodsnukis vylėsi, kad dėl baikerių šventės nesumažės pirkėjų.

„Bus tam tikras trukdymas, tačiau viską derinsime su policija. Baikerių šventė vyksta kiekvienais metais, tačiau nemanau, kad prekyba dėl to labai nukentės, nes pas mus apsiperka ir susirinkę baikeriai. Ką jie perka? Labiausiai mėgsta rūkytus gaminius bei duonos produktus“, – „Kauno dienai“ sakė V.Juodsnukis.

Jo teigimu, savivaldybės atstovai leido ir šį šeštadienį ūkininkams prekiauti prie Kauno pilies, tačiau diskutuota, kaip prisiderinti prie pasikeitusių eismo sąlygų ir galimų spūsčių.

„Ankstesniais metais priderindavome. Aišku, už baikerių veiklą ir jų nedrausmingumą negalime atsakyti. Šiokių tokių sutrikimų turguje galbūt ir nepavyks išvengti. Vis dėlto dėl baikerių šventės sustabdyti savo veiklos negalime – karvės pieną duoda, o daržovės auga. Šis turgus – tikrai nemažas, ir jis veiks“, – pridūrė V.Juodsnukis.

Baikerių šventės organizatoriai visų iš anksto atsiprašė už laikinus eismo nepatogumus šeštadienį.


Eismas šeštadienį

Savivaldybės Transporto ir organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero teigimu, leidimas visiškai uždaryti eismą vykstant baikerių šventei neišduotas. Tiesiog motociklininkų susibūrimų vietose budės policija, kuri pagal situaciją reguliuos eismą.

Nuo 12 iki 14 val. policininkai budės prie Kauno pilies.

Nuo 14 iki 15 val. pareigūnai dėmesį skirs pagrindinėms miesto gatvėms, kur važiuos baikerių kolona, o nuo 14 iki 16 val. – Aleksoto tilto prieigoms. Esant reikalui, policija eismą laikinai nukreips į H. ir O.Minkovskių g.

Vienintelė atkarpa, kurioje eismas bus uždarytas nuo 14 iki 16 val., – viena Veiverių gatvės eismo kryptis. Tiesa, čia bus praleidžiamas viešasis transportas. Kitas automobilių srautas bus nukreipiamas Europos pr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų