Pereiti į pagrindinį turinį

Už narkotikų gaujos vadeivos laisvę nepagailėtų 100 tūkst. litų

2012-06-27 06:00
Už narkotikų gaujos vadeivos laisvę nepagailėtų 100 tūkst. litų
Už narkotikų gaujos vadeivos laisvę nepagailėtų 100 tūkst. litų / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno apygardos teismas imasi nagrinėti narkotikų prekeivių gaujos, kvaišalus gabenusios iš Ispanijos per Kauną į Rusiją, bylos. Tai viena sėkmingiausių pastarojo meto Kauno pareigūnų operacija.

Rimti kaltinimai

Gaujos nariams gresia ne vienų metų laisvės atėmimo bausmės: nusikalstamas susivienijimas, neteisėtas disponavimas dideliu ar labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kontrabanda, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis.

Tokie kaltinimai pareikšti 15 teisiamųjų, kurie vakar stojo prieš teismą. Per kratas vykstant ikiteisminiam tyrimui pareigūnai rado labai didelį narkotinių medžiagų kiekį – daugiau kaip 300 kg hašišo. Taip pat rasta daugiau kaip 3 tūkst. psichotropinių tablečių. Narkotinių medžiagų kontrabandininkai buvo ginkluoti – per kratas aptiktas didelis kiekis sprogmenų, šaudmenų, ginklų.

Lyderis – teistas

Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad gaujai vadovavo tris kartus teistas Kauno rajono Lapių gyventojas 44-erių Svajūnas Bukauskas.

Hašišo kontrabandos kanalą Kauno nusikaltėliai buvo nutiesę iš Ispanijos per Lietuvą iki Rusijos. Teigiama, kad šiuo metu Kaune veikiančioms nusikalstamoms gaujoms S.Bukauskas nepriklausė, tačiau sukdamasis milijonus nešančiame versle gerus santykius palaikė su visomis grupuotėmis.

Posėdį atidėjo

Išskirtinė byla vakar nepradėta nagrinėti iš esmės. Susirgo vienas teisėjas, neatvyko vienas teisiamasis ir du advokatai. Dar prieš pradedant nagrinėti šią bylą, buvo prognozuojama, kad suderinti teismo posėdžių datas nebus lengva.

Pirmas pasiūlymas susitikti teisme buvo liepą, tačiau tuoj buvo atverstas rugsėjo mėnesio kalendorius. Netrukus jau buvo verčiamas spalio mėnesio lapelis ir pagaliau apsistota ties lapkričio 26 d. Kitas bandymas pradėti nagrinėti šią bylą bus po 5 mėnesių.

Veržiasi į laisvę

Iš 15 teisiamųjų septyni teismo nuosprendžio laukia už grotų. Valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Nomeda Urbonavičienė prašė teismo pratęsti suėmimo sankcijas dar 3 mėnesiams. „Visų kaltinamųjų ryšiai su užsieniu yra stiprūs, todėl yra pagrindo manyti, kad jie gali slėptis“, – motyvavo prokurorė.

Teisiamieji ir jų gynėjai tvirtino, kad niekas niekur slėptis nesiruošia. Visi tikino, kad tik nori gyventi su savo šeimomis ir dėl to netgi gali sumokėti užstatą. 100 tūkst. litų už laisvę siūlė S.Bukausko artimieji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų