Pereiti į pagrindinį turinį

Už valdiškus pinigus mero patarėjos viešės Italijoje

Poreikiai: nors Vilniui skirtas renginys Romoje truks tik vieną vakarą, L.Dmitrijeva su kolege komandiruotėje išbus penkias dienas.
Poreikiai: nors Vilniui skirtas renginys Romoje truks tik vieną vakarą, L.Dmitrijeva su kolege komandiruotėje išbus penkias dienas. / Roko Medonio nuotr.

Sostinės meras Vilius Navickas, regis, nutarė palepinti savo patarėjas Larisą Dmitrijevą ir Aureliją Jakaitienę. Per visuotinį taupymo įkarštį jos už valdiškus pinigus penkias dienas praleis Italijoje.

Festivalis – per skambu

Su kultūra menkai susijusios mero patarėjos siunčiamos į saulėtąją Italiją dalyvauti Vilniui – Europos kultūros sostinei skirtame festivalyje. Na, bent jau toks įspūdis susidaro perskaičius mero potvarkį dėl L.Dmitrijevos ir A.Jakaitienės siuntimo į Romą.

Tačiau sostinės meras, matyt, pats ne per geriausiai žinojo, kur siunčia savo pavaldines. Mat, kaip "Vilniaus dienai" paaiškino VšĮ "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) direktorius Rolandas Kvietkauskas, Italijoje nevyksta joks festivalis, skirtas Lietuvos sostinei, – esą mero potvarkyje minimas festivalis nėra dedikuotas Vilniui: Lietuvos sostinei skiriamas tik vienas festivalio renginys.

"Tai bus didelio festivalio baigiamasis koncertas. Europos jaunimo orkestras Romoje atliks specialų koncertą, skirtą Vilniui – Europos kultūros sostinei. Tai nėra VEKS programos renginys", – aiškino R.Kvietkauskas.

Vicemeras nedramatizuoja

Sostinei skirtas koncertas Romoje nesitęs penkias dienas. Tačiau būtent tiek laiko (rugpjūčio 7–12 d.) komandiruotėje praleis L.Dmitrijeva ir A.Jakaitienė. Keista ir tai, kad tokiame kultūriniame renginyje Vilnių reprezentuos menkai su tuo susiję asmenys, o ne, pavyzdžiui, kultūros sritį kuruojantis sostinės vicemeras Gintautas Babravičius.

Tačiau pačiam G.Babravičiui tai neatrodo tragedija. "Tai buvo vos ne personalinis paskyrimas. Nesuteikiau tam jokios reikšmės", – "Vilniaus dienai" sakė politikas. Bet finansinio dviejų mero patarėjų komandiruotės, kuri savivaldybei atsieis apvalią sumą, aspekto G.Babravičius nesiryžo komentuoti – esą tai ne jo kompetencija.

Ir darbas, ir malonumas

L.Dmitrijeva nesileido į kalbas apie artėjančią komandiruotę. Iš pradžių mero patarėja tikino nekalbėsianti telefonu ir paprašė atvykti į jos darbo vietą. Tačiau kai "Vilniaus dienos" žurnalistė susitiko su L.Dmitrijeva, ši nepanoro atsakyti į jai pateiktus klausimus. Pašnekovė pratarė tik tiek, kad į Romą ją deleguoja meras.

Beje, "Vilniaus dienos" žiniomis, L.Dmitrijeva Italijoje labai efektyviai derins darbą su malonumu. Be minėtosios komandiruotės, ji savo viešnagę ketina pratęsti dar porą dienų. Tiesa, jau už savo pinigus. O su meru V.Navicku ir kita jo patarėja A.Jakaitiene "Vilniaus dienai" vakar susisiekti nepavyko.

"Vilniaus diena" jau skelbė, jog liepos pabaigoje Vilniaus mero pavaduotojas, socialdemokratas Romas Adomavičius už savivaldybės pinigus buvo išvykęs į Prancūziją apžiūrėti tramvajų.  


Keliauja ir R.Adomavičius

Ne tik mero patarėjos gali pasidžiaugti komandiruotėmis finansiniu sunkmečiu. Štai sostinės vicemeras Romas Adomavičius per porą savaičių vyksta jau į antrą komandiruotę.

Vos spėjęs grįžti iš Prancūzijos, kur keliavo apžiūrėti nevienareikšmiškai vertinamo tramvajaus su ratais, R.Adomavičius jau šiandien išvyksta į kitą kelionę. Beje, taip pat į Italiją. Florencijos mieste jis viešės tris dienas, per kurias turės, anot mero potvarkio, "susipažinti su miesto viešojo transporto sistemomis".

Nors prieš važiuodamas į Prancūziją R.Adomavičius sutiko, kad apie tramvajų Vilniuje kalbėti dar anksti, neatsispiria pagundai juo pasivažinėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų