Pereiti į pagrindinį turinį

Vakaras Rotušės aikštėje: nei vaikų, nei smagiai įkaušusių

2009-12-21 15:49
Gėrimai: garuojančius puodelius rankose laikę kauniečiai tvirtino, kad prie kavos daugiau jiems nieko nereikia.
Gėrimai: garuojančius puodelius rankose laikę kauniečiai tvirtino, kad prie kavos daugiau jiems nieko nereikia. / Tomo Raginos nuotr.

Smarkiau spustelėjęs šaltukas – viena svariausių priežasčių, dėl ko Rotušės aikštėje, šalia didžiosios miesto eglės, įsivyravo ramybė.

Prie eglės neužsibūna

Baltai tviskantis ir žaižaruojantis Kalėdų laukimo simbolis Rotušės aikštėje, džiugina juo besigrožinčius kauniečius ir miesto svečius. Tiesa, pastarųjų gretos šiomis dienomis išretėjusios.

"Greičiau fotografuok, nes jau dantys šąla besišypsant", – juokais su fotoaparatu rankose stovintį vyrą ragino prie originaliai papuoštos eglės išsirikiavusi moterų kompanija.

Moterys čia užtruko vos kelias minutes ir patraukė savo keliais. Ne ilgiau užsibuvo ir kiti prie eglės įsiamžinti ar tiesiog ja pasigrožėti užsukę miestiečiai. Vieni sėdo į automobilius ir žvelgė į aikštę pro jų langus, o kiti skubėjo pasmalsauti prie čia pat esančių "Jacobs" pasaulio namelio, dirbtuvėlių arba pasakų trobelės. Pastarojoje mažieji gali sušilti, paklausyti senelės skaitomų pasakų ar dainų, atliekamų pritariant gitarai.

Pasibelsti į pasakų trobelės duris nevengė ir linksmai nusiteikę jaunuoliai, tyliai susėdę ant suolų ir kartu su mažaisiais klausęsi pasakaičių. Atrodo, lyg ties įėjimu į Rotušės aikštę esantis šūkis "Gera dalytis šiluma" būtų užbūręs visus jį perskaičiusius.

Šaltis daugelį atbaidė

Praėjusios savaitės pradžioje Kauno miesto savivaldybė pranešė, kad chuliganams panižo nagus ir šie nutraukė prie eglės kamieno pritvirtintus girliandų laidus, tačiau dėl to į policiją niekas nesikreipė.

Teisėsaugininkai teigė patys nuvykę apžiūrėti įvykio vietos, bet ten jokių chuliganizmo požymių neaptikę. Buvo pasigirdę ir daugiau signalų, kad neblaivūs šlitinėjantys jaunuoliai priekabiavo prie praeivių, užsukančių į Rotušės aikštę. Panašu, kad niekdarius išbaidė šaltis ir vis dažniau pasirodantys policijos pareigūnai.

"Kai oro temperatūra taip nukrito, žmonių gerokai sumažėjo. Anksčiau lankytojai čia prigužėdavo kur kas gausiau. Daugiausiai – romantikų porelės ir tėvai su vaikais. Net neabejoju, kad netrukus lankytojų ir vėl padidės", – sakė jaunuolis, kvietęs praeivius nemokamai pasivaišinti kava.

Kalbėdamas su žurnalistais, vaikinas tvirtino, kad stipresnių gėrimų prie kavos praeiviai kišenėse nesinešioja ir viešai negeria. Matyt, daugelis sušyla ir nuo kavos, o jei nori kažko stipresnio, grįžta į automobilius, kurie stoviniuoja aplink visą Rotušės aikštę iki pat vidurnakčio.

Situaciją stebi policija

Žiemiško vakaro tylą aplink miesto Rotušę kartkartėmis sudrumsčia akmenuotu grindiniu didesniu greičiu prazvimbiantys automobiliai. Tokių greituolių per porą valandų pasitaikė vos keletas, nes į Rotušę maždaug kas pusvalandį užsukdavo mieste budėjusių policijos patrulių tarnybinis automobilis.

Nei aplink automobilių stovėjimo vietas, nei po greta esančiais suoliukais, skirtingai nei anksčiau, šįkart nesimatė besimėtančių butelių ir kitų šiukšlių.


Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas viešajai policijai Vitalijus Pacevičius:

Iki šiol nėra užfiksuota jokių pažeidimų ar nusiskundimų dėl situacijos prie Kalėdų eglės Rotušės aikštėje. Mes, policijos pareigūnai, esame savo miesto patriotai ir savo ruožtu skiriame didesnį dėmesį. Patys suprantame, kad miestui ir jo gyventojams tai yra svarbi vieta, tad tikrai nesinorėtų, kad ten susirenkantiems kauniečiams kažkas gadintų nuotaiką. Viešajai tvarkai užtikrinti yra paskirtas pėsčiasis patrulis ir vis pravažiuoja ekipažas su tarnybiniu policijos automobiliu.

Situacija yra nuolat akylai stebima pro mieste sumontuotas vaizdo stebėjimo kameras. Monitoriuose viskas matyti pakankamai aiškiai, tad asmenims, turintiems piktų kėslų, veikiau jų atsisakyti. Taigi noriu užtikrinti, kad policija daro viską, jog eglutė išliktų daili, nenuniokota ir toliau džiugintų miestiečių širdis bei keltų jiems šventišką nuotaiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų