Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkų kariauna auga kaip ant mielių

2012-11-30 10:15
Valdininkų kariauna auga kaip ant mielių
Valdininkų kariauna auga kaip ant mielių / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno savivaldybėje žadama priimti aštuoniolika naujų valdininkų ir užsimenama, kad tai dar negalutinis skaičius. Tam dar turi pritarti miesto taryba.

Savivaldybės valdininkų skaičius priklauso nuo politinių skersvėjų. Miestui vadovaujant Rimantui Mikaičiui buvo patvirtinta, kad savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius sumažės nuo 768 iki 750. Po valdžios virsmo į mero postą sugrįžus Andriui Kupčinskui, šis sprendimas buvo tyliai atšauktas, o dabar etatų skaičių siekiama dar ir padidinti.

Nuo 768 iki 786 – tiek turėtų padidėti kauniečių išlaikomų tarnautojų savivaldybėje. 15 naujų etatų žadama įkurti Viešosios tvarkos tarnyboje (VTT), po vieną – savivaldybės Archyve, Kultūros paveldo ir Privatizavimo skyriuose.

Po padidinimo 16 etatų turinčioje VTT dirbs beveik dvigubai daugiau darbuotojų – 31. Pagrindiniai tokio sprendimo argumentai – valdininkai nespėja atlikti visų darbų, be to, teigiama, kad analogiškame skyriuje Vilniuje dirba 39 darbuotojai, o jiems talkina dar vienuolika specialistų iš Administracinės veiklos skyriaus. Šis faktas taip pat pateikiamas kaip argumentas.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio, VTT reikėtų papildomai 25 naujų etatų, tačiau šįkart prašoma įsteigti penkiolika.

„Jei norime pagerinti Viešosios tvarkos tarnybos darbą, būtina didinti darbuotojų skaičių, nes dabar nepasivejame Vilniaus lygio. Kai buvo įkurta ši tarnyba, specialistai dirbdavo pamainomis, patruliuodavo su policija. Gauname raštų iš policijos, kad jų pajėgos taip pat menksta, tad viską ant savo pečių turi krautis savivaldybė“, – aiškino D.Ratkelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų