Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia mojavo kastuvais

2009-01-09 09:00
Valdžia mojavo kastuvais
Valdžia mojavo kastuvais / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Triūsas: per pietų pertrauką Kauno valdžios atstovai kasė sniegą.

Miesto vadovai vakar per pietus šaukštus ir šakutes iškeitė į kirtiklius ir kastuvus.

Kauno meras Andrius Kupčinskas savo kolegas į talką kasti sniego kvietė dar trečiadienį, tačiau norą palengvinti miestiečių keliones per pusnis prigesino įsismarkavusi pūga. "Sninga ir stipriai pusto, todėl mūsų darbas bus veltui", – atšaukęs talką aiškino miesto vadovas.

Vakar vidurdienį dvi grupės talkininkų savivaldybės mikroautobusais patraukė į skirtingas puses. Vieni darbavosi Žaliakalnyje ir Eiguliuose, kiti – miesto centre. Mero paraginti valdžios vyrai ėmėsi daryti tvarką viešojo transporto stotelėse, nes sumindytas ir sušalęs sniegas trukdo žmonėms įlipti į viešąjį transportą ir išlipti iš jo. Kol vieni darbavosi kirtikliais, kiti kastuvais kasė sniegą ir ledo gabalus.

"Kai pietų metu dirbi, sutaupai, nes nereikia valgyti", – juokavo vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Nors savivaldybės administracijoje dirba apie 900 valdininkų, į mero kvietimą gelbėti miestą iš sniego gniaužtų atsiliepė apie trisdešimt. "Prievartos nebuvo. Jokių priedų už tai niekas taip pat negaus", – mojuodamas kastuvu pasakojo A.Kupčinskas. Jis nesikrimto, kad į talką susirinko nedaug savivaldybės darbuotojų. Anot mero, svarbiausia – savo darbu rodyti gerą pavyzdį.

Stotelėje troleibuso laukusios kaunietės šiek tiek nustebo išvydusios talkininkų būrį. "Gerai, kad dirba. Juk jiems svarbu, kad dirbančius per televizorių parodytų ir laikraštyje parašytų", – su šypsena tarstelėjo moteris.

Per valandą savivaldybės talkininkai sutvarkė tris stoteles, o paskui vėl grįžo į savo darbo kabinetus. "Puiki treniruotė, einantiesiems – saugiau", – džiaugėsi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų