Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia saugo V.Tamulionį

2009-01-22 09:00

Vilniaus miesto taryba antrąkart neįstengė atleisti savivaldybės bendrovės "Šnipiškių ūkis" laikinojo vadovo Vidmanto Tamulionio, įtariamo bendrovės lėšų grobstymu.

Dėl V.Tamulionio – peštynės

Vos pradėję svarstyti posėdžio darbotvarkę, tarybos nariai susipešė dėl V.Tamulionio atleidimo. Papildomas klausimas antrąkart neįtraukiamas į tarybos darbotvarkę. Šįkart už tai, kad būtų išbrauktas šis klausimas arba ne, balsuota net keturis kartus.

Pirmąkart klausimas nesurinko posėdyje dalyvaujančių politikų balsų daugumos. Tačiau opozicinės Liberalų ir centro sąjungos frakcijos prašymu dėl klausimo balsuota antrąkart. Šįkart nutarta svarstyti V.Tamulionio atleidimo klausimą.

Tokios baigties nesitikėjusi miesto valdžia ėmėsi veiksmų. Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Gediminas Rudžionis paprašė dar kartą perbalsuoti dėl klausimo likimo. Esą jis ne tą mygtuką paspaudęs.

Taip pat jis ėmė spausti politikus nepriimti neva skubotų sprendimų. Esą iki galo lieka neaišku, V.Tamulionis grobstė bendrovės lėšas ar ne. Išgirdęs oponento prašymą, įtūžo Liberalų sąjūdžio narys Algirdas Gricius. "Tai ar gali taryba tuo pačiu klausimu penkis kartus perbalsuoti?" – pakeltu tonu klausė politikas.

Politikai paliko salę

Mero Juozo Imbraso kumštelėtas į šoną Teisės departamento direktorius Egidijus Vilkickas stojo ginti valdžiai palankios pozicijos. "Perbalsuoti galima, kai to pageidauja frakcija arba meras, ir jei tam pritaria trečdalis visų tarybos narių", – dėstė E.Vilkickas. Meras paskelbė balsavimą, tačiau opozicija jį ignoravo. J.Imbrasui tai buvo nė motais. Esą jeigu esate salėje, vadinasi, dalyvaujate, ir balsavimas laikomas įvykusiu. Kai kurie pasipiktinę opozicijos nariai apleido tarybos salę.

Balsuota pažeidžiant reglamentą

J.Imbrasas, pasinaudodamas posėdžio pirmininko teisėmis, paskelbė dar kartą kartojantis balsavimą, ar klausimą įtraukti į darbotvarkę. Niekas iš valdžios nesistengė merui priminti, kad vos prieš 15 minučių už tai buvo nubalsuota ir tas sprendimas iki šiol galioja.

Balsavimo rezultatai pagaliau įtiko valdžiai – 26 politikų prašymu klausimo nuspręsta į darbotvarkę neįtraukti. Šį sprendimą palaikė ne tik koalicijoje esantys Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariai, lenkai ir "nepriklausomieji". Prie jų netikėtai prisidėjo ir valdžią paremti panorę bei dėl vicemero postų besiderantys socialdemokratai ir Fronto nariai. Vicemeru ketina tapti Socialdemokratų frakcijos seniūnas Romas Adomavičius ir iš jo frakcijos į Frontą neseniai perbėgusi Jūratė Žeimienė.

Opozicija įsitikinusi, kad sprendimas klausimo neįtraukti yra neteisėtas, ir jį žada apskųsti teismui.


Atleisti vis nepavyksta

Apie galimą V.Tamulionio pinigų grobstymą ir savivalę Vilniaus miesto valdžia informuota dar prieš pusmetį, bet iki šios dienos jokių veiksmų nesiimta. Kalvarijų turgaus prekiautojai įsitikinę, kad Vilnių valdanti Tvarkos ir teisingumo partija tyčia ilgai nereagavo į jų skundus, nes esą jos vadovams V.Tamulionis taip pat atriekia nemažą dalį neteisėtai pasisavinamų lėšų. Galima korupcija Kalvarijų turguje susidomėta tik po to, kai skandalas nuvilnijo per žiniasklaidos priemones.

Tačiau ir po to valdžia ilgai delsė atleisti lėšų grobstymu įtariamą V.Tamulionį. Mat tai jau antras tarybos opozicijos bandymas atleisti prieštaringos reputacijos "Šnipiškių ūkio" vadovą. Pirmąkart ketinimai šį klausimą įtraukti į tarybos darbotvarkę taip pat baigėsi nesėkme. Mat opozicija per vėlai pradėjo rinkti politikų parašus ir nespėjo klausimo užregistruoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų