Vasaros receptas
500 g įvairių miško grybų,
1 svogūnas,
sviesto, druskos, pipirų,
1 l sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai miltų,
200 g spagečių arba bulvių,
šviežių kapotų petražolių,
1 morka.
Grybus, morką supjaustyti plonais griežinėliais, svogūną sukapoti, jei dėsime bulvių – supjaustyti jas šiaudeliais. Pusę grybų kepti svieste apie 15 min., tuomet supilti sultinį, suberti morkas ir likusius grybus, troškinti dar 20 min. Jei dėsime bulvių, sudėti kartu ir jas. Jei – spagečius, makaronus sukrėsti vėliau, kad jie virtų apie 10 min. Grietinėlę suplakti su miltais ir atsargiai supilti į sriubą. Paskaninti druska, pipirais, petražolėmis ir kitais mėgstamais prieskoniais.
Naujausi komentarai