Quantcast

Verčia vogti ir tylėti

Kauno policija aiškinasi įtarimus, kad nepilnamečiai globos įstaigos auklėtiniai vertė jaunesniuosius plėšikauti.

Teisėsaugininkai gavo informacijos, kad Lazūnų gatvėje esančiame Kauno apskrities vaikų socializacijos centre vyresni auklėtiniai iš mažesniųjų prievartauja turtą, verčia juos bėgti iš globos įstaigos ir vagiliauti. Apie tai pranešė Vaikų socializacijos centro administracija.

"Turto prievartavimas šiuo atveju dar ne viskas. Blogiausia, kai vyresnieji vaikai mažuosius tiesiog verčia daryti nusikaltimus, liepdami bėgti ir parnešti mobiliojo ryšio telefoną ar kitą vertingesnį daiktą. Jaunėliai prigąsdinami, esą jiems bus blogai, jei kam nors pasiskųs, – pasakojo Kauno apskrities vaikų socializacijos centro direktorius Adolfas Skališius. – Dar viena problema, kad mažieji nedrįsta pasakoti apie skriaudas. Turime įkalbinėti, kad liudytų policijai. Kitaip nubausti kaltininkų tiesiog neįmanoma. Atrodo, kad bent vienas vaikas jau prakalbo, galbūt neliks nebylūs ir kiti."

Pašnekovas neslėpė, kad vyresniųjų prievarta prieš jaunesnius, dvylikos trylikos metų amžiaus auklėtinius pasireiškia ne pirmą kartą. Įstaigos darbuotojai pasakojo stebintys jaunesnius globotinius, bet šie vis tiek nutaiko momentą ir išsprūsta bičiuliautis su vyresniaisiais.

Šįkart netvarkos neapsikentęs globos įstaigos direktorius nutarė oficialiu raštu kreiptis pagalbos į policiją: "Būtina kažko imtis, nes kitaip situacija gali tapti nevaldoma. Jau dabar ji beveik tokia ir yra. Didele dalimi prie to prisideda nūdienos įstatymai, kai ne tik pedagogai, bet ir policijos pareigūnai dvylikamečiams tegali pagrūmoti pirštu, o nevalia skirti net administracinės nuobaudos."

A.Skališius viliasi, kad kaltieji bus nustatyti ir deramai nubausti: "Bandėme su vyresniais vaikais kalbėtis patys, bet iš jų sulaukdavome tik ciniško atsako: "Ką jie čia svaigsta, nesąmones pasakoja." Tikimės, kad situaciją tiriantys pareigūnai pasieks daugiau ir su įsisiautėjusiais paaugliais susitvarkys."

Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Romas Oželis pastebėjo, kad už kurstymą daryti nusikaltimus gali atsakyti šešiolikos metų sulaukę asmenys. Pirminiais policijos pareigūnų duomenimis, tarp galimų įtariamųjų yra vienas šešiolikmetis. Vaikų socializacijos centro darbuotojai įsitikinę, kad tokio amžiaus įtariamųjų turėtų paaiškėti ir daugiau.

Žaliakalnio PK pagal šią informaciją pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiai policijos įstaigai dažniausiai tenka susidurti su jaunaisiais nusikaltėliais iš Lazūnų gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marazmas

Marazmas portretas
Tikras marazmas....Kitaip nepavadinsi,kai negalima bausti mazuju nusikalteliu???!!! Tevas primuse sunu kad tas vagiliavo....... ir kai sunus pasiskunde,kad ji tevas primuse,tai teva arestavo ir uzdare i kalejima???????!!!!!!!!!!! Tai kokie cia istatymai???????? Jau dabar su paaugliais neimanoma susitvarkyti,o kas bus veliau?

jo

jo  portretas
toliau bus dar baisiau uz tai kad mazus nusikaltelius niekas negali tinkamai nubausti, o tokios priemones kokios dabar taikomos jiem nebaisios, anksciau nors dirzo dar privenge, o dabar neliko jokios atsvaros, vaikai net gali santazuot tevus- musi pasiskusiu ir turesi problemu

pasipiktinusi

pasipiktinusi portretas
baisiau ir buti negali, ne tik, kad nebaudziami patys nepilnameciai, bet ir sugeba vyresnieji naudotis mazais vaikais, kad vogtu....kazkokia nesamone. kaip dar tie darbuotojai nervu turi dirbt su tokiais vaikais. ar jie uzdaryti laikomi? ar kaip? juk negalima vaiku skriausti:) raso, kad vienas vaikas jau prabilo, o kas jei nieko nepadarys policijos pareigunai....tai tam vaikui bus riesta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių