Pereiti į pagrindinį turinį

Verslo idėja: lauko baseinas Nemuno saloje

2013-05-28 10:45
Verslo idėja: lauko baseinas Nemuno saloje
Verslo idėja: lauko baseinas Nemuno saloje / Artūro Morozovo nuotr.

Pagal Kaune vykdomą trečiųjų klasių moksleivių mokymo plaukti programą išmokti plaukti gali tik kas antras vaikas – baseinų trūksta. Tad idėja Nemuno saloje įrengti atvirą baseiną atrodo viliojanti.

Sumoka treneriams

Ir pernai, ir šiemet trečiokų mokymo plaukti programai miesto savivaldybė skyrė po 50 tūkst. litų. Pinigai buvo išleisti mokinukus vežioti į baseinus ir treneriams už darbą apmokėti.

Praėjusiais mokslo metais pagal šią programą buvo mokoma plaukti 860 vaikų, šiais metais –1 085 (iš 2,6 tūkst. Kauno trečiokų). Trečiokų, kurie bus mokomi plaukti, sąrašą sudaro savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius. „Pirmiausia atrenkame tas mokyklas, kurios yra arčiau baseinų, nes tai sumažina transporto išlaidas. Bet vis vien galiu pasakyti, kad visų Kauno trečiokų per metus plaukti tikrai neišmokysime – nėra tiek baseinų, kad visus sutalpintume“, – aiškino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Suskirstomi į dvi grupes

Kiekvienais metais į sąrašus patekę trečiokai mokomi plaukti baseinuose Vilijampolėje, Šilainiuose, Dainavoje ir Centre.

Centro sporto mokyklos baseine lankosi 524 „Šilo“ pradinės, „Žiburio“, Palemono, „Purienų“, Jurgio Dobkevičiaus, Rokų, Veršvų, Dainavos vidurinių, Žaliakalnio progimnazijos, Aleksandro Puškino gimnazijos trečiokai.

„Paparčio“, Prano Mašioto, „Ryto“ pradinių, Jono ir Petro Vileišių pagrindinės, „Atžalyno“, Viktoro Kuprevičiaus, Tado Ivanausko, Dainavos vidurinių mokiniai išsibarstę po kitus tris baseinus.

Norintys išmokti plaukti trečiokai savo mokyklose pradedami registruoti rugsėjo pradžioje. Pagal gautus duomenis sudaromas tvarkaraštis, vaikai suskirstomi į dvi grupes – vienų plaukimo pamokos vyksta nuo rudens iki Kalėdų, kitų – nuo Kalėdų iki birželio.

Vaikams, norintiems išmokti plaukti, bet nepatekusiems į programą, tuose pačiuose baseinuose tenka mokėti už privačias pamokas. Pamokos kaina siekia 4 litus.

Lauko baseinas Nemuno saloje

Neseniai „Girstutyje“ įsteigto Kauno plaukimo centro vadovas Mindaugas Špokas nuo kitų mokslo metų taip pat sutiktų priimti norinčių išmokti plaukti trečiokų.

„Kiek jų galėtume priimti? Tiek, kiek duos, – mūsų pajėgumai dideli, bet, manau, savivaldybė pati pateiks tikslius skaičius“, – svarstė M.Špokas.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo A.Bagdono skaičiavimu, rudeniop „Girstutyje“ galėtų lankytis 200–300 trečiokų.

Dar viena galimybė sutalpinti ne tik trečių, bet ir kitų klasių vaikus, norinčius išmokti plaukti – atviras lauko baseinas.

M.Špoko nuomone, atviras baseinas Kaune – reali galimybė. „Idealiausia vieta lauko baseinui – Nemuno saloje“, – įsitikinęs pašnekovas.

Teigiama, kad tokį baseiną įrengti būtų visai nebrangu ir technologiškai nesudėtinga. Tam pakaktų iškasti baseiną ir padengti jį specialia mėlynos spalvos plėvele, naudojama lauko baseinams. Be abejo, papildomų investicijų pareikalautų techninė įranga ir baseino priežiūra.

Plačiau šia tema skaitykite antradienio, gegužės 28 d., „Kauno dienos“ numeryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų