Pereiti į pagrindinį turinį

VII fortas turi pirkėją

2009-02-14 09:00
VII fortas turi pirkėją
VII fortas turi pirkėją / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Vizija: "Karo paveldo centras" forte norėtų įkurdinti šiuolaikinėmis technologijomis paremtą interaktyvų karybos muziejų.

Už VII fortą pasiūlyta tūkstančiu litų didesnė kaina, nei pradinė – 2,001 mln. litų.

VTF Rinkodaros ir planavimo skyriaus viršininkė Aida Savičiūnienė patikslino, kad kol kas negalima sakyti, jog fortas parduotas. Įvykus aukcionui, bus tikrinami potencialaus pirkėjo dokumentai, tai gali užtrukti iki kelių mėnesių.

"Vadovaujantis Privatizavimo įstatymu, objektų, kurių kaina viršija 500 tūkst. litų, pirkėjai yra tikrinimai, ar jie patikimi", – teigė VTF atstovė. Kol nepasirašęs pirkimo-pardavimo sutarties, apsigalvoti gali ir pirkėjas.

VII fortu besidominčios viešosios įstaigos "Karo paveldo centras" direktorius Vladimiras Orlovas vakar jau neslėpė, kad jo vadovaujama įstaiga yra tiesiogiai susijusi su šio objekto pirkėju, kuris kol kas oficialiai neskelbiamas. Šiuolaikišką karybos muziejų forte ketinantį įrengti "Karo paveldo centrą" remia bendrovė "BMS grupė".

"Mes būsime operatorius, kuris bus atsakingas už tai, kad fortas būtų pritaikytas muziejinei kultūrinei veiklai", – teigė V.Orlovas. Pasak jo, dokumentų tvarkymas užtruks, tad nereikėtų tikėtis, kad rytoj forte ims burgzti ekskavatoriai.

Karybos entuziastas tikino, kad fortui bus mėginama sugrąžinti autentišką išvaizdą, tai gali užtrukti 3–5 metus. "Į miesto kultūrinę veiklą bandysime įtraukti šį objektą kaip įmanoma greičiau, nelaukiant didžiųjų restauracijos darbų", – tikino V.Orlovas, karo istorijos tyrinėtojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų