Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus gatvių purvą kuops kelis mėnesius

2012-03-17 13:40
Vilniaus gatvių purvą kuops kelis mėnesius
Vilniaus gatvių purvą kuops kelis mėnesius / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės gatvėse – vis daugiau komunalininkų. Pašalinę po žiemos užsilikusį purvą, sąšlavas, smėlį, užpylę gilesnes duobes, po kelių savaičių jie pradės lopyti ir miesto gatves.

Darbus pradėjo anksčiau

Sostinės vairuotojai dar kurį laiką turės pakentėti ir pavojingesnes duobes gatvėse aplenkti, greičiausiai – kelias savaites. Kol kas taisomos tik tos gatvių duobės, kurios gilesnės nei 5 cm. Nors žiemos sezonas komunalininkams oficialiai baigiasi balandžio 1-ąją, šiais metais darbus jie pradėjo anksčiau – miesto gatvėse susikaupęs purvas ir smėlis jau išvežami. Tai leidžia daryti geros oro sąlygos.

Pirmiausia darbų imamasi tose gatvėse, kuriomis kursuoja viešasis transportas. „Iki gegužės 1-osios turėtume viską sutvarkyti“, – užtikrino Antanas Mikalauskas, Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas.

Jis pasakojo prieš kelias dienas apvažiavęs visą miestą ir gatvių būklę po žiemos įvertinęs optimistiškai. „Padėtis tikrai nėra bloga. Net miegamuosiuose rajonuose. Blogesnė padėtis Justiniškių, L.Giros gatvės dalyje, tačiau ten taisymas nebaigtas nuo pernai metų, nes neužteko pinigų. Taip pat padėtis kiek prastesnė dalyje Salomėjos Nėries gatvės. Šiek tiek daugiau duobių pastebėjome Pašilaičių mikrorajono gatvėse, vadinamuosiuoe kiaušiniuose (Žemynos, Medeinos, Gabijos gatvėse). Kad duobių būtų masiškai, nepasakyčiau“, – dienraščiui tvirtino A.Mikalauskas.

Siūlo būti kantresniems

Savivaldybės atstovas pripažino, jog sunku gatvių būkle besiskundžiantiems miestiečiams paaiškinti, kad kol kas gatvių remontuoti tiesiog neįmanoma. „Jei duobė mažesnė nei 5 cm, kelininkai negali prilipdyti to šalto asfalto ir išlyginti. Būtų dar blogiau – mašinos tuomet šokinėtų“, – aiškino komunalininkas. Kad asfaltas liptų, vidutinė dienos temperatūra, pasak specialisto, turi siekti daugiau nei 5 laipsnius šilumos.

Lėšas gatvių remontui skiria Lietuvos automobilių kelių direkcija. Kol kas būsima suma sostinės gatvėms tvarkyti oficialiai dar nepatvirtinta. Gintauto Niauros, savivaldybės Komunalinio ūkio departamento atstovo, duomenimis, tam numatoma skirti apie 15 mln. litų – keliais milijonais daugiau nei pernai.

„Kai tik gausime finansavimą ir pradės dirbti asfalto gamyklos, per pora savaičių pradėsime dirbti. Žinoma, jei tik oras bus geras“, – teigė G.Niaura.

Vos tik vidutinė oro temperatūra dienomis pakils iki penkių ir daugiau laipsnių, mieste turėtų pasirodyti ir gėlių – bus sodinama našlaičių. „Žiemos sezonas pas mus oficialiai baigiasi balandžio 1-ąją. Tačiau, jei orai leis, miestą gėlėmis gal spėsime papuošti jau prieš Velykas“, – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė.

Giria žiemą

Praėjusi žiema žalos miesto kelių dangai padarė kur kas mažiau nei pernykštė. Tai tvirtina ne tik miesto komunalininkai, bet ir taksistai. „Kad tik neprisišnekėčiau, bet tikrai, ši žiema keliams nebuvo tokia žiauri. Gal dėl to, kad buvo trumpesnė, gal dėl to, kad nebuvo daug staigių oro pasikeitimų“, – svarstė A.Mikalauskas, savivaldybės Ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas.

„Tokios geros kelio dangų situacijos seniai neturėjome“, – pridūrė G.Niaura.

O taksistu dirbantis Sergejus Kotovičius pastebėjo, kad gatvėse atsivėrusios duobės šią žiemą buvo užtaisomas kur kas greičiau nei pernai. Kasdien sostinės gatvėmis važinėjantis taksi vairuotojas pridūrė, kad, pavyzdžiui, pernai ne vieno bendradarbio mašina dėl duobių buvo nukentėjusi, o šiemet apie tokius incidentus sakė dar negirdėjęs. Situaciją sostinės gatvėse jis vadino vidutiniška. „Tačiau mes, vairuotojai, priešingai nei vakariečiai, juk nesame išlepinti“, – apibendrino pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų