Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus raj. savivaldybė klaviatūrą pirks už 100 litų

2012-04-06 10:33
Vilniaus raj. savivaldybė klaviatūrą pirks už 100 litų
Vilniaus raj. savivaldybė klaviatūrą pirks už 100 litų / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus rajono savivaldybė dar šį mėnesį trumpins šių metų Viešųjų pirkimų planą, tačiau iš jo greičiausiai nebus išbraukti ES ir valstybės biudžeto finansuojami projektai.

Vilniaus rajono savivaldybės taryba 2012-ųjų Viešųjų pirkimų planą tvirtino pernai metų pabaigoje, dar iki rajono biudžeto formavimo. Tuo metu įvairiems projektams finansuoti, paslaugoms, prekėms ir darbams pirkti buvo numatyta per 40 mln. litų. Dienraščio žurnalistų kalbintas Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Aleksandras Liachovičius teigė, kad šiuo metu minėtas planas peržiūrimas – dalis jame numatytų pirkimų bus išbraukta.

„Planas buvo tvirtinamas dar nepriėmus savivaldybės biudžeto, tad jame buvo numatyta dalis projektų, kuriems lėšų gali ir pritrūkti. Tada manau, kad greičiausiai šį mėnesį planas bus baigtas analizuoti, o projektai, kuriems nėra pinigų, bus išbraukti iš sąrašo. Abejoju, kad vietoj išbrauktų sąraše galėtų atsirasti naujų pirkimų“, – teigė A.Liachovičius.

Greičiausiai plane liks tie pirkimai, kuriems numatytas ES, valstybės biudžeto finansavimas. Taip pat jau aišku, kad bus vykdomi baldų pirkimai. Iš viso planuojama nupirkti baldų 15 įvairių savivaldybės įstaigų. Kiekvienai įstaigai baldams įsigyti skiriama nuo 20 iki 360 tūkst. litų.

„Baigiama įgyvendinti nemažai infrastruktūrinių projektų, statomos mokyklos, dienos centrai. Taip pat vykdomi minėtų objektų renovacijos darbai. Natūralu, kad baigus statybos, rekonstrukcijos darbus įstaigoms reikės baldų. Jau turime garantiją, kad baldams ir kompiuterinei technikai finansavimas yra skiriamas, tad artimiausiu metu bus skelbiami konkursai“, – informavo Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas.

Beje, savivaldybei perkant kompiuterinę techniką 100 litų planuojama skirti vienai kompiuterio klaviatūrai įsigyti. Tačiau skyriaus vedėjas pirkimų detalių, kol jie nėra įvykę, nekomentavo.

Įgyvendintas turėtų būti ir, ko gero, originaliausias šių metų Vilniaus rajono valdžios sumanymas – Virtualus turistinis maršrutas. Kurdama jį rajono savivaldybė bendradarbiauja ne tik su ES, bet ir su kaimynės Baltarusijos Ašmenos srities specialistais.

Apskaičiuota, kad Virtualiam turistiniams maršrutui sukurti prireiks per 25 tūkst. litų. Už šiuos pinigus internete atsirastų maršrutas „Istoriniais keliais – Ašmenos aukštuma“. Maršrutas apimtų Vilniaus rajone esančias Nemėžio, Medininkų ir Bareikiškių gyvenvietes ir dalį Baltarusijoje esančios Ašmenos srities. Informacija jame būtų pateikta lietuvių, lenkų, baltarusių ir anglų kalbomis.

„Kol kas sutartis nėra pasirašyta, tad nieko negalima tvirtinti 100 proc. Tačiau jei viskas pavyktų, tai tikrai būtų įdomus dalykas. Kiek žinau, egzistuoja virtualus Vilniaus žemėlapis, toks pat atsirastų ir pas mus. Žmonės žinotų, kur keliauti, gausiau lankytų mūsų kraštą. Be to, šitaip paskatintume kultūrinį bendradarbiavimą su Baltarusija, nes ir ji prisideda prie šio projekto“, – teigė Vilniaus rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vyr. specialistė Gražina Golubovska.


Numatytos lėšos*

Prekėms pirkti 5,8 mln. litų

Paslaugoms pirkti 6,1 mln. litų

Darbams pirkti 28,7 mln. litų

*2012 m. Vilniaus rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų planas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų