Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus rajone planuojama įrengti 40 socialinių būstų, kainuos apie 3 mln. eurų

2024-08-05 10:21 diena.lt inf.

Vilniaus rajone, Skaidiškių kaime, planuojama įrengti naują 40 butų pastatą skirtą asmenims ar šeimoms, turintiems teisę į paramą būstui išsinuomoti.

Kaip nurodoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime, planuojama, kad 30 socialinių būstų bus skirta gyventi asmenims su negalia, kuriems reikalingas specialiai pritaikytas būstas, ir gausioms šeimoms, auginančioms tris ar daugiau vaikų.

Savo ruožtu dešimt socialinių būstų bus skirti gyventi asmenims pagal bendrą Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą. 

Nauji būstai turėtų būti įrengti adresu – Sodų gatvė 51A.

Pasak savivaldybės, preliminari projekto vertė – 3 mln. eurų, iš kurių pusę turėtų sudaryti Europos Sąjungos lėšos, valstybės biudžeto – 1,05 mln. eurų, savivaldybės biudžeto – 450 tūkst. eurų.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus, socialinio būsto plėtra Vilniaus rajone yra labai svarbi, todėl savivaldybė palaiko tokius projektus ir planuoja statyti daugiau socialinių būstų, orientuojantis į rajono gyventojų gerovės stiprinimą.

„Kasmet didėja šeimų, pageidaujančių būti įrašytiems į socialinio būsto laukiančiųjų sąrašą. Šiuo metu pagal patvirtintą asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą Vilniaus rajone socialinio būsto iš viso laukia 204 asmenys / šeimos. Dėl didelių nekilnojamojo turto kainų daug gyventojų neturi galimybių įsigyti nuosavo būsto rinkoje, be to kita svarbi priežastis – maža socialinio būsto pasiūla Vilniaus rajone“, – pranešime cituojamas meras.

Jo teigimu, socialinis būstas labiausiai reikalingas žmonėms su negalia, taip pat daugiavaikėms šeimoms, kadangi jų galimybės apsirūpinti būstu būna labiausiai ribotos, todėl savivaldybės investicijos į socialinį būstą ir jo prieinamumo didinimą yra būtinos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų