Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus rajone pradedamas šildymo sezonas

2024-10-04 10:02 diena.lt inf.

Vilniaus rajone penktadienį skelbiama šildymo sezono pradžia, pranešė savivaldybė.

V. Skaraičio / BNS nuotr.

„Šildymo sezoną šiemet pradedame kiek anksčiau nei pernai. Tokį sprendimą lėmė už lango esanti realybė – turime užtikrinti, jog tiek gyventojai namuose, tiek dirbantys įvairių įstaigų patalpose žmonės jaustųsi komfortabiliai ir nekiltų grėsmė jų sveikatai“, – pranešime teigė Vilniaus rajono savivaldybės meras Robertas Duchnevičius.

Apie šildymo pradžią penktadienį taip pat pranešė Kauno rajono bei Raseinių savivaldybės.

Kauno rajono savivaldybė taip pat priminė, kad daugiabučių namų gyventojai ir kiti šilumos vartotojai, nepažeidžiant nustatytų higienos normų, šildyti gali pradėti vėliau negu nustatyta šildymo sezono pradžia.

Tuo metu šildymo sezoną paskelbusi Raseinių savivaldybė informuoja, kad šildytis nuo spalio 4 dienos pradės ne visi. Mokymo, ugdymo, gydymo ir socialinės rūpybos įstaigos bus pradėtos šildyti nuo kito pirmadienio, o likusios biudžetinės įstaigos ir kiti šilumos vartotojai – nuo antradienio.

Šildymas visuose pastatuose yra įjungiamas tada, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo ketvirtadienio mokymosi ir gydymo įstaigos pradėtos šildyti ir Panevėžyje, tačiau miesto gyvenamųjų namų, biudžetinių įstaigų, įmonių ir organizacijų šildymo sezono pradžia dar neskelbiama. Taip pat nuo spalio 3 d. Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės skelbia pradedančios šildymo sezoną.

Šildyti švietimo ir socialines įstaigas ketvirtadienį pradėjo ir Šiaulių savivaldybė.

Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose pasirašė ir laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius. Čia nuo ketvirtadienio pradedamas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų