Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus termofikacinėje elektrinėje vyko pratybos – imituotas gaisras

2023-09-20 09:57 diena.lt inf.

Vilniaus šilumos tinklų valdomoje Vilniaus termofikacinėje elektrinėje trečiadienį vyko civilinės saugos pratybos – buvo imituotas gaisras.

Vilniaus termofikacinė elektrinė.
Vilniaus termofikacinė elektrinė. / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus šilumos tinklai, pratybų scenarijuje buvo numatyta gaisro imitacija kuro rezervuare, todėl elektrinės teritorijoje buvo galima matyti dūmus. Atsižvelgiant į geopolitines aktualijas, treniruotasi, jog gaisrą sukėlė kovinis dronas, inscenizuoti ir žmonių sužeidimai, kibernetinės atakos veiksmai. 

„Pasiruošimas netikėtoms situacijoms ir efektyviam ekstremalių įvykių valdymui privalo būti prioritetas bet kurioje energetikos objektus valdančioje įmonėje, todėl rūpinamės darbuotojų mokymu ir jau turimų įgūdžių tobulinimu, žinių įtvirtinimu pratybose“, – pranešime cituojamas Vilniaus šilumos tinklų generalinis direktorius Gerimantas Bakanas.  

Pranešime nurodoma, kad pratybos netoliese įsikūrusiems gyventojams ir verslams įtakos neturėjo, vilniečiams šiluma ir karštas vanduo tiektas kaip įprastai.  

Jungtinėse pratybose dalyvavo ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ugniagesiai gelbėtojai, Greitosios medicinos pagalbos medikai, nepriklausomi stebėtojai iš civilinės apsaugos institucijų.  

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pratybų vadovo, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus viršininko Roaldo Kepalo, valdant ekstremalias situacijas itin svarbus bendradarbiavimas ir efektyvus tarpusavio veiksmų koordinavimas.  

„Pratybos tokiuose objektuose tobulina skirtingų institucijų sąveiką, efektyvų tarpusavio veiksmų koordinavimą, kurie svarbūs sėkmingam ekstremalaus įvykio suvaldymui. Džiaugiamės pratybų iniciatyva ir sklandžiu bendradarbiavimu“, – sako R. Kepalas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų