Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai miesto problemas fiksuoja, bet valdžia jų nesprendžia

2012-11-26 12:00
Vilniečiai miesto problemas fiksuoja, bet valdžia jų nesprendžia
Vilniečiai miesto problemas fiksuoja, bet valdžia jų nesprendžia / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Dar iki metų pabaigos planuojama paleisti mobiliųjų telefonų programėlę, kurioje miestiečiai galės registruoti visas Vilniaus problemas. Tačiau šią mero naujovę oponentai vadina pinigų švaistymu ir dar viena viešųjų ryšių akcija.

Sulaukė neigiamos reakcijos

Prieš keletą dienų miesto meras Artūras Zuokas savo feisbuko profilyje paskelbė apie naują programėlę mobiliesiems telefonams, kurioje miestiečiai galės registruoti Vilniaus problemas. Be to, paprašė siūlyti variantų, kaip būtų galima ją pavadinti.

Programėlė iškart sulaukė miestiečių dėmesio. Kaip ir daugeliui inovatyvių mero sprendimų, pastarajam netrūko kritikos.

„Registravau problemą liepos mėnesį, tokią labai nedidelę – kelių medžių, virstančių į butą, apgenėjimą savivaldybei priklausančioje Vilniaus senamiesčio žemėje. Bet medis kaip linguoja, taip linguoja iki šiol. Gal tikrai taip smarkiai kuriate programėlę ir neturite dabar tam laiko. Suprantu“, – feisbuke merui rašė Vytautas ir piktinosi, kad dabar savivaldybės tinklalapyje registruojamos problemos nesprendžiamos.

Niekas nesako, kad naujovės yra blogai, galbūt ne visi jų nori ir ne visiems jų reikia, bet ar nevertėtų prieš kuriant ką nors nauja pamėginti daugiau dėmesio skirti tam, kas jau veikia? Šis pavyzdys ne vienintelis, kai į vilniečių savivaldybės puslapyje registruojamas problemas miesto valdžia ne visada atkreipia dėmesį.

Sprendžiamos visos problemos?

Savivaldybės atstovų teigimu, į visas registruotas problemas reaguojama, o atsakymą į registruotą problemą vartotojas mato prisijungęs prie savivaldybės tinklalapio www.vilnius.lt. „Reikia paspausti kairėje pusėje esančią skiltį “Mano paslaugos„ ir paspausti ant problemos aprašymo. Už kiekvieną užregistruotą problemą yra paskirtas atsakingas asmuo, į kurį galima kreiptis tiek telefonu, tiek elektroniniu paštu. Jūsų paminėtas asmuo tikriausiai nebuvo prisijungęs prie www.vilnius.lt“, – aiškino E. miesto departamento direktorius Jonas Pidkovas.

Per mėnesį savivaldybė sulaukia apie 150 pranešimų apie mieste esančias problemas. J.Pidkovo teigimu, visi jie sprendžiami, jei yra galimybė šias užduotis įvykdyti, jos yra įvykdomos. „Miestų problemų registre iki šiol užregistruota 1277 miesto problemos. Iš jų įvykdyta ir atsakyta į 1188, t. y. 93 proc.“, – skaičius pateikė pašnekovas.

„Vilniaus problemomis“ pavadinta programėlė sukėlė diskusijų ir dėl savo pavadinimo. Esą visur akcentuojamas žodis „problema“, o štai skilties „sprendimai“ joje nėra. „Juk svarbu ne tik kad žmonės dalytųsi mintimis, bet ir kad žinotų, kaip ir kada tos problemos ar iššūkiai sprendžiami“, – merui savo nuomonę rašė Rasa.

Tuščiai švaistomi pinigai

Naujoji programėlė bus skirta „iOS“, „Android“ ir „Windows mobile“ telefonams. Naudodamiesi Miesto problemų mobiliąja programėle, J.Pidkovo teigimu, vartotojai galės greitai ir patogiai registruoti miesto problemas.

„Ši programėlė yra tęstinė projekto dalis, siekiant optimizuoti miesto problemų registravimą“, – 9 tūkst. litų kainuosiančią naujieną liaupsino E. miesto departamento direktorius.

Tačiau štai miesto tarybos narys Valdas Benkunskas dar vienam mero sumanymui negailėjo kritikos.

„Aš asmeniškai manau, kad ši aplikacija yra dar vienas pinigų švaistymas ir dar viena viešųjų ryšių akcija, kitaip nepavadinsi. Kokios nors ypatingos naujovės čia nebus“, – teigė V.Benkunskas.

Pasak jo, daugiau nei prieš metus savivaldybė išleido bemaž milijoną litų naujam savivaldybės tinklalapiui ir tuo metu buvo pristatoma, kad jis bus labai patogus miestiečiams: gauti elektronines paslaugas, teikti savo pasiūlymų ir panašiai.

„Mano akimis žiūrint, tas tinklalapis dar prastesnis už buvusį, jame daug painiavos, – sakė miesto tarybos narys ir pridūrė: – Dėmesį ir pastangas reikėtų kreipti pirmiausia į dabartines iškeltas problemas, o ne leisti pinigus. Labai abejoju, kad visos tos madingos naujienos atneš kokią nors naudą miestiečiams.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų