Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai nerimsta dėl dvimiesčio projekto

2012-02-23 07:50
Vilniečiai nerimsta dėl dvimiesčio projekto
Vilniečiai nerimsta dėl dvimiesčio projekto / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame apkaltino Kauno vadovus, kad jie vilkina dvimiesčio projekto gaivinimą. Kauno meras Andrius Kupčinskas tokius kaltinimus pavadino politikavimu.

Politikams trūksta dėmesio?

„Matyt, kažkam trūksta dėmesio, todėl ir rašo tokius pranešimus. Iš Vilniaus miesto savivaldybės tikrai esame gavę kelis raštus su siūlymais organizuoti bendrą pasitarimą dėl tolesnių dvimiesčio projekto veiksmų. Tarybos sekretoriui Mindaugui Šivickui buvo perduoti šie raštai. Aptarėme, kad po 2012 m. biudžeto patvirtinimo toks susitikimas turėtų būti surengtas“, – sakė A.Kupčinskas.

Vilniaus savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad jie jau trečią kartą kreipėsi į Kauno merą ir tarybą, kad Kaune būtų įkurta dvimiesčio projekto strateginio planavimo komisija.

Vilniuje tokia komisija veikia nuo spalio, jos nariai esą nagrinėja situaciją dėl pradėtų, tačiau pastaruosius ketverius metus neplėtotų dviejų didžiausių Lietuvos miestų bendradarbiavimo projektų.

Prie komisijos Vilniuje veiklos prisijungė ir ministro pirmininko tarnybos atstovas.

Be biudžeto – beprasmiška

„Jau keturis mėnesius kviečiame Kauno vadovus ir tarybą priimti būtinus sprendimus, kad galėtume drauge pradėti įgyvendinti dvimiesčio projektą. Deja, laikinosios sostinės valdžia dėl mums nesuprantamų priežasčių vilkina projektą, nepateikdama jokios savo pozicijos dėl šios idėjos ateities“, – sakė Edgaras Stanišauskas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkas.

A.Kupčinskas kaltinimus dvimiesčio projekto gaivinimo vilkinimu neigia.

„Kol nepatvirtinome šių metų biudžeto, mums nebuvo jokios prasmes kalbėti apie projekto plėtojimą. Po tarybos posėdžio galėsime sutarti datą, kada galėtų įvykti bendras visų šalių susitikimas“, – komentavo Kauno meras.

Gimė prieš dešimtmetį

Beveik prieš dešimtmetį pradėto įgyvendinti dvimiesčio projekto tikslas – sujungti abiejų miestų infrastruktūrą, pagerinti susisiekimą, skatinti bendravimą, kultūros ir kitokių renginių bendrą organizavimą.

Buvo akcentuojama, kad turint tvirtus partnerystės ryšius būtų galima konkuruoti su šalia esančiais didžiaisiais poliais – Ryga ar Minsku.

Vilniaus ir Kauno bendradarbiavimo ketinimų protokolas buvo pasirašytas 2002 m. Protokole numatyta, kad abiejų miestų savivaldybės kartu formuos europinės reikšmės urbanistinį centrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų