Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečių numylėtiniai – Žalieji ežerai

2010-06-18 09:15
Įtiko: studentei Viktorijai Žalieji ežerai taip patinka, kad kitos poilsio vietos sostinėje ji net neieško.
Įtiko: studentei Viktorijai Žalieji ežerai taip patinka, kad kitos poilsio vietos sostinėje ji net neieško. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Karštą vasaros savaitgalį paplūdimyje prie Žaliųjų ežerų ieškant laisvos vietos gali kilti keblumų. Švarus vanduo, įrengtos maudynių vietos, tvarkinga aplinka sutraukia žmones iš viso miesto.

Patogiausia pasiekti automobiliu

Kelionė prie Žaliųjų ežerų prasideda nuo malonaus kelio jų link. Palikus užnugaryje daugiabučius namus, pilkas gatves ir miesto triukšmą kelias keletą kilometrų veda pro gražų mišką ir šalia įsikūrusias nedidelių namelių gyvenvietes. Galiausiai didelis medinis ženklas praneša, kad privažiavote Žaliųjų ežerų paplūdimį, kuriame taip pat galima rasti kavinę "Šernas".

Karštą vasaros savaitgalį nuo šio ženklo prasideda automobilių eilės. Nors privažiavus arčiau yra automobilių stovėjimo aikštelė, jos visiems norintiems toli gražu neužtenka. Tačiau jei galite poilsiauti darbo dieną, kai žmonių čia būna mažiau, nuo aikštelės reikės paėjėti vos porą minučių.

Neturintys automobilio gali atvažiuoti 36 arba 76 maršruto miesto autobusais – tik tvarkaraščius reikėtų susižiūrėti iš anksto, nes jie važiuoja maždaug kas valandą, kartais dar rečiau. Be to, jei važiuosite per piką, galite nutikti taip, kad visi norintys į autobusą paprasčiausiai netilps.

Prie pat paplūdimio likę buvusios stotelės griuvėsiai primena, kad seniau autobusas privažiuodavo labai arti. Dabar viešojo transporto naudotojams tenka paėjėti kiek tolėliau, bet išlipę iš autobuso po dešimties minučių jau tikrai galėsite pliuškentis vandenyje.

Visi būtini patogumai

Plūstančios žmonių minios – įtikimiausias įrodymas, kad Žalieji ežerai vilniečių tikrai mėgstami. Ir ne veltui. Pamačius paplūdimį nekyla abejonių dėl jo priežiūros. Atokiau nuo vandens įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, eidamas tolyn randi vietas tinkliniui ir krepšiniui žaisti, viena prie kitos sustatytos kelios persirengimo kabinos.

Nenorintys gulėti ant smėlio, gali įsitaisyti ant keliose vietose įrengtų tiltelių. Taisyklės nuo jų šokinėti į vandenį draudžia, tačiau nenorintys bristi per pakrantėje esančius dumblius, gali atsargiai nulipti į vandenį tiesiai nuo jų.

Ieškantys pramogų gali išsinuomoti valtį. Valanda pasiirstyti kainuoja 10 litų. Už tiek pat galite išsinuomoti ir vandens dviratį. Tačiau jis Žaliųjų ežerų paplūdimyje yra tik vienas, todėl ne visada pasiseks rasti jį laisvą.

Dar vienas, atrodytų, elementarus patogumas – kiek toliau nuo paplūdimio įrengtas tualetas. Tačiau, pavyzdžiui, prie Balžio tokių patogumų nėra, todėl kitos išeities neradę poilsiautojai atlikti gamtinių reikalų bėga į krūmus ar, dar blogiau, į ežerą.

"Tiesą sakant, net nežinau, kaip yra kituose paplūdimiuose. Man labai patinka šis, dažnai čia atvažiuojame, ypač pavasario pabaigoje ar vasaros pradžioje po egzaminų su kurso draugais. Savaitgaliais čia būna labai daug žmonių, bet paprastą dieną poilsiauti labai smagu", – gerų žodžių Žaliųjų ežerų paplūdimiui negailėjo studentė Viktorija.

Maisto vežtis nebūtina

Jei nenorite važiuoti poilsiauti apsikrovę pilnais krepšiais maisto (ypač jei važiuojate autobusu), Žaliųjų ežerų paplūdimys patogus ir tuo, kad čia pat galite apsipirkti arba pavalgyti kavinėje. Prie pat autobusų stotelės stovi nedidelis, bet poilsiautojų reikmėms pakankamas prekybos centras "Maxima", pačiame paplūdimyje įsikūrusi kavinė "Šernas".

Maistas čia neįmantrus, bet nuraminti kirminą skrandyje tikrai galėsite, o ir kainos nesikandžioja. Pavyzdžiui, porcija cepelinų kainuoja apie 12 litų. Šašlykų galite išsikepti ir patys. Tik tuomet privalote atsivežti kepsninę.

Piktnaudžiauti ir nesilaikyti taisyklių tiek dėl maisto kepimo, tiek dėl maudymosi – nepatartina. Pakrantėje nuo 8 iki 20 val., o kartais ir ilgiau, budi gelbėtojai. Itin įžūliems poilsiautojams policijos pareigūnus kartais iškviečia ir kiti paplūdimio lankytojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų