Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje ir Kaune atliktos penkios transplantacijos

2017-11-26 11:33 diena.lt inf.

Sekmadienio naktį Vilniaus ir Kauno ligoninėse atliktos penkios transplantacijos, vieno donoro organus sraigtasparnis gabeno iš Rygos, kitas donoras atsirado vienoje iš Vilniaus ligoninių.

Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / T. Urbelionio / Fotobanko nuotr.

„Transplantacijos yra baigtos. Kadangi jos visos yra sudėtingos ir labai sudėtingos tai, aišku, šiuo metu visi recipientai yra reanimacijos skyriuose, jų būklė yra stabili“, – LRT radijui sakė Nacionalinio transplantacijos biuro direktoriaus pavaduotoja Audronė Būziuvienė.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose buvo atliekamos širdies ir dviejų inkstų transplantacijos, o Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų transplantacijos centre – širdies ir kepenų transplantacijos.

Donorinius organus šioms operacijoms gabeno keturios gydytojų komandos iš Vilniaus ir Kauno transplantacijos centrų. Dvi komandos vyko į donorinę ligoninę Vilniuje, o kitos dvi – iš aerodromo Kaune kariuomenės sraigtasparniu išskrido į Rygą, iš kur sekmadienio naktį grįžo su donoriniais organais.

„Tikrai labai daug komandų, daug žmonių, reikėjo tai suderinti net ne vienoje valstybėje, o tarp kelių valstybių, tai labai ačiū visiems, kurie suprato ir sėkmingai visa tai įgyvendino“, – kalbėjo Nacionalinio transplantacijos biuro atstovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų