Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje veikia paslaptingi beglobių gyvūnų gaudytojai

2012-09-22 16:12
Vilniuje veikia paslaptingi beglobių gyvūnų gaudytojai
Vilniuje veikia paslaptingi beglobių gyvūnų gaudytojai / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Vaidotų gyvenvietėje kabo skelbimas, informuojantis gyventojus apie beglobių gyvūnų gaudymą. Prašoma jų pagalbos sunešti gyvūnus į nurodytą teritoriją, o spalio 19 d. jų atvyksią pasiimti mistiniai gaudytojai.

Prieš porą dienų nufotografuotą skelbimą Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriui atsiuntė viena moteris.

LGGD Vilniaus skyriaus savanorės į tokį skelbimą suskubo reaguoti. „Skelbimas išties keistas. Nei kontaktai nurodyti, nei parašyta, kas tai daro. O gyvūnų gaudymas turi būti legalus“, – padėtį nušvietė LGGD Vilniaus skyriuje už šunis atsakinga Rūta Rimšelienė.

Ji teigė, kad vos gavusi šį pranešimą, paskambino į Vilniaus mieste beglobiais gyvūnais besirūpinančią „Grindą“. Moteris teiravosi, ar ne jų rašytas šis skelbimas, esą, jei tai būtų „Grinda“, tada nėra dėl ko kelti triukšmo. Tačiau „Grindos“ atstovai patvirtino su tuo neturintys nieko bendra.

„Man labiausiai užkliuvo gyvūnų laikymas mėnesį. Paskui, pasirodo, kitoje vietoje buvo rastas skelbimas, kad gyvūnus žmonės atneštų į policijos teritoriją. Įsivaizduokite, mėnesį juos laikyti. Kokiomis sąlygomis, kas juos vedžios, kas maitins, šuo su kate, dideli su mažais, visi vienoj krūvoj. Ar jie bus pririšti, ar jie turi išsipjauti ten būdami? Tokie klausimai mane sujaudino“, – kalbėjo pašnekovė.

Kaip dienraščiui sakė „Grindos“ Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinės tarnybos vyr. veterinarijos gydytoja ir padalinio vadovė Agnė Stasiūnienė, bendrovė vykdo vienkartines paslaugas. „Jie išsikviečia, ir mes atvažiuojame. Suma, kurią sumoka, yra apie 600 litų už keturias valandas. Kviečia gana dažnai, važiuojame pagal galimybes – per metus gal porą kartų“, – pasakojo A. Stasiūnienė.

LGGD Vilniaus skyriaus savanorės Giedrės teigimu, peršasi mintis, kad čia nagus prikišo Pagirių seniūnija. „Matyt, seniūnija sumanė pataupyti: suneškit visus į vieną vietą, išveš ir būsime apsišvarinę“, – svarstė savanorė.

Susisiekti su seniūne nepavyko nei LGGD Vilniaus skyriui, nei dienraščiui. Taigi, nors įtarimai ir mesti, patvirtinimo, kad seniūnija prikišusi nagus, dar nėra. „Buvome nuvykusios į seniūniją, tačiau seniūnės nebuvo, o iš kitų asmenų nieko doro nesužinojome“, – sakė savanorė Giedrė.

Ji teigė visą šią situaciją vertinanti labai neigiamai. „Dėl to ir sukėlėme skandalą. Gyvūnai kaip kokia makulatūra: sunešame, surenkame, visą mėnesį marinuojame“, – piktinosi pašnekovė ir pabrėžė, kad benamius gyvūnus turi gaudyti tik specialistai, nes to nemokantys žmonės gali būti apkandžioti, užpulti ar kitaip nukentėti.

„Taigi logiškiausias paaiškinimas būtų , jog jie nusprendė pataupyti, sugaudyti patys, kad nereikėtų taip dažnai kviesti “Grindos", – įtarimais dalijosi Giedrė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų