Pereiti į pagrindinį turinį

„Vilnius Challenge“ – jau penktą kartą!

2013-05-31 19:00
„Vilnius Challenge“ – jau penktą kartą!
„Vilnius Challenge“ – jau penktą kartą! / Artūro Morozovo nuotr.

Nuo 2009 m. vykstančios tarptautinės multisporto atstovų varžybos Vilnių linksmins jau šį savaitgalį. Penktą kartą organizuojamame renginyje „Vilnius Challenge“ dalyvaus per 1000 sportininkų iš 15 skirtingų šalių.

Kasmet Lietuvoje multisportas darosi vis populiaresnis. Šį šeštadienį (birželio 1 d.) vyksiančio renginio „Vilnius Chanlenge 2013“ organizatoriai laukia daugiau negu 1000 dalyvių – šio sporto profesionalų, mėgėjų ir pradedančiųjų. Šiemet bus įrengtos trys skirtingos varžybų trasos. Nuo pat ankstaus ryto, 9 val., bus galima stebėti vadinamojo šio sporto elito varžybas, o nuo 11 val. startuos multisporto mėgėjai ir pradedantieji.

Multisporto varžybose reikia įveikti daug rungčių: dviračių, irklavimo, orientavimosi, riedučių ir galvosūkių. Visas šias varžybas jungia orientavimosi sportas. Ilgiausia trasa šiemet numatoma net 55 km ilgio – ją turės įveikti labiausiai patyrę varžybų dalyviai profesionalai.

„Kasmet pritraukiame svečių iš skirtingų valstybių. Iš kitų šalių dažniausiai atvyksta elito sportininkų, tačiau pritraukiame ir mėgėjų. Mūsų renginys įdomus tuo, kad užsienyje vykstantys multisporto renginiai daugiausia pritraukia patyrusių sportininkų, o mes esame didžiausi mėgėjų klasėje: 80 proc. dalyvių yra mėgėjai. Mūsų renginys paprastesnis ir linksmesnis: daugiau smagių elementų, o ne pačių varžybų“, – pasakojo renginio komunikacijos atstovė Aurelija Dradalytė.

Kaip ir kasmet, šiemet bus parengtas specialus žemėlapis žiūrovams. Visi, norintys pamatyti įspūdingiausius varžybų etapus, turės aplankyti būtent žemėlapyje nurodytus punktus.

Renginys vyks žaliojoje erdvėje prie Baltojo tilto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų