Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius už maždaug 63 mln. eurų pirks dar 73 naujus troleibusus

2024-10-23 14:56
BNS inf.

Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) ketina įsigyti dar 73 naujus troleibusus. Jų pirkimo sutartį ketinama pasirašyti kitų metų pirmąjį ketvirtį.

VVT trečiadienį pranešė Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko platformoje (ECEPP) paskelbusi tarptautinį troleibusų pirkimo konkursą, kuris, anot įmonės, yra jų parko atnaujinimo projekto tęsinys.

„Tęsiame troleibusų parko atnaujinimą, kad kuo daugiau žmonių savo kasdienėms kelionėms rinktųsi viešąjį transportą“, – pranešime sakė miesto meras Valdas Benkunskas.

Bendrovės atstovė Gintarė Žalytė-Štarienė BNS teigė, jog naujiems troleibusams numatoma skirti ne daugiau kaip 62,7 mln. eurų.

Anot V. Benkunsko, planuojama, kad iki 2030 metų bent 55 proc. visų miesto viešojo transporto priemonių bus varomos elektra.

Pasak VVT, dabar numatoma įsigyti žemagrindžius 18 metrų ilgio triašius troleibusus, be kontaktinio tinklo galinčius  nuvažiuoti iki 20 kilometrų. Jų šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema turės būti elektrinė, o sėdimų vietų turės būti bent 40, stovimų – ne mažiau kaip 70.

VVT direktorius Ignas Degutis teigė, kad senųjų troleibusų Vilniuje turėtų nebelikti iki 2026 metų pabaigos.

Pernai „Vilniaus viešasis transportas“ už daugiau nei 52 mln. eurų įsigijo 91 troleibusą iš „Škoda Group“, iš jų 35 jau rieda sostinės gatvėmis, o likę 56 išvažiuos iki 2025 metų kovo pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
geriau rašykit maršrutą

geriau rašykit maršrutą, o ne Ukrainą. Važiuoju ne į Ukrainą.
3
0
Vilnensis

O kodėl jie tokie brangūs?Gal todėl,kad kursuos Vilnius-Ukraina?
3
0
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų