Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, šiandien žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG (Virtuvės mitų griovėjai) Vilniaus savivaldybės prieigas „užvertė“ daugiau kaip trimis tonomis miltų – pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.
Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria buvo siekiama atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai, kaip šią vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui – „VMG tikras“ ženklas ir manifestas bus įtraukti ir į kartu su Švietimo ir mokslo ministerija parengtą vadovėlį.
„Artėjant rudeniui, visiems grįžtant į darbus ir mokslus, vėl imame skubėti, bėgti, ir dažnai laiką taupome valgymo sąskaita – užuot ką nors pasigaminę, renkamės valgyti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonėms, kuo svarbi kokybiška mityba,“ – sako projekto vadovas kulinaras Alfas Ivanauskas.
„VMG tikras“ akcija pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje, kurioje dalyvavo ir miesto bei miestiečių sveikata besirūpinantis meras Artūras Zuokas.
„Kokybiškas maistas bus tuomet, kai patys būsime visiškai atsakingi už tai, ką valgome. Kviečiu visus naudoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitalų“, – ragaudamas miltinį blyną su grietine bei apibarstytą šviežių lietuviškų uogų asorti, sakė Vilniaus meras A. Zuokas.
Akcijai parengtu specialiu manifestu VMG kviečia žmones maistą kuo dažniau gaminti patiems, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse.
Naujausi komentarai