Pereiti į pagrindinį turinį

VU planuoja naujo Matematikos ir informatikos fakulteto pastato statybas: skelbiamas konkursas

2024-10-28 09:50
ELTOS inf.

Vilniaus universitetas (VU) planuoja pertvarkyti mokslo paskirties pastatų kompleksą Saulėtekio alėjoje bei statyti naują pastatą, kuriame įsikurtų Matematikos ir informatikos fakultetas. Šiuo tikslu universitetas skelbia konkursą, kuriame savo idėjas kviečiami siūlyti architektai.

L. Balandžio / BNS nuotr.

Kaip praneša VU, tikimasi, kad siūlomuose architektūriniuose sprendimuose daug dėmesio bus skirta tvarumo užtikrinimui ir viešųjų erdvių įvairovei.

„Nauja moderni infrastruktūra yra būtina investicijų į mokslą ir studijas dalis, sudarant sąlygas aukščiausio lygio tyrimams ir siekiant konkuruoti tarptautiniu mastu. Tai dalis tolesnės Saulėtekio erdvės, kaip šiuolaikinio universitetinio miestelio, plėtros“, – kalbėjo Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Kaip nurodo universitetas, konkurso metu tikimasi išrinkti projektą, pasiūlysiantį geriausius šiuolaikiškų mokymosi ir darbo erdvių sprendimus, kurie ne tik skatins bendrauti ir bendradarbiauti, bet ir bus pritaikyti individualiam darbui.

Konkurso darbų VU lauks iki kitų metų vasario mėnesio. Geriausios idėjos autoriui numatyta skirti 100 tūkst. eurų siekiantį prizinį fondą.

Nurodoma, kad konkurso darbus vertins tarptautinė komisija, sudaryta iš VU atstovų ir Lietuvos bei užsienio architektų, turinčių daugiametę darbo su mokslo įstaigų projektavimu patirtį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų