Pereiti į pagrindinį turinį

Žiema parodė nagus

2008-12-17 09:00
Žiema parodė nagus
Žiema parodė nagus / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Vidurdienį čiuožykla tapusia Laisvės alėja džiaugėsi tik vaikai.

"Einam pačiuožinėti", – toks pasiūlymas vakar skambėjo Kaune, nes gatvės ir šaligatviai virto čiuožyklomis.

Laisvės alėjoje vyresnio amžiaus žmonės guodėsi, kad kiekvienas jų žingsnis gali baigtis trauma. Moterys kabinosi vyrams į parankes, tačiau ir šie jautėsi ne ką tvirčiau. Po vidurdienio prasidėjęs plikledis daugiausiai džiaugsmo teikė tik vaikams, kurie mėgavosi žiemos išdaiga.

"Sykį buvau susilaužiusi koją. Reikėjo operuoti ir ilgai gydytis. Labai baisu", – vos judėdama Laisvės alėjos pakraščiu skundėsi kaunietė Janina.

Iš Centrinio pašto išėję žmonės krito ant laiptų arba žengę pirmuosius žingsnius grindiniu. Apie 15 val. Laisvės alėja pravažiavęs traktorius pabėrė druskos ir smėlio mišinio, taip suteikdamas miestiečiams vilties pasiekti norimą vietą be didesnių traumų.

"Kauno švaros" generalinis direktorius Dalius Tumynas teisinosi, kad gatvėms ir šaligatviams barstyti mestos visos pajėgos. "Dirba visi ekipažai. Pirmiausia barstome, kur juda didžiausi automobilių ir žmonių srautai. Ataskaitą apie atliktus darbus turėsiu rytoj", – vakar aiškino D.Tumynas.

Jis pripažino, kad dirbti trukdo biurokratiniai nesklandumai, nes dar nesibaigęs konkursas dėl gatvių valymo. "Galiu pasakyti, kad gatves barstome gera valia, nes nežinome konkurso rezultatų. Kaip į mus žiūrėtų kauniečiai, jeigu nieko nedarytume? Negalime rūpintis tik savo reikalais", – dėstė "Kauno švaros" direktorius.

Šiemet buvo pakeistos konkurso taisyklės – miestas suskirstytas į tris valymo zonas. Savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas sakė, kad du trečdalius miesto turėtų valyti "Kauno švara", likusią – bendrovė "Kelių remonto grupė", tačiau konkurso rezultatai buvo apskųsti, ir sutartis iki šiol nepasirašyta. R.Mačikėno teigimu, sutartis dėl miesto valymo bus pasirašyta kita pirmadienį, jeigu "Kauno švara" nesikreips į teismą.

Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto registratorės Elenos Raseckienės teigimu, į gydymo įstaigą pacientai pradėjo plūsti apie 15 val. "Pilna ligonių. Vienus veža greitosios medicinos pagalbos automobiliai, kiti atvyko patys. Yra lūžių, sumušimų. Tikslesnių diagnozių dar nežinome. Žmonės laukia gydytojų konsultacijų arba tyrimų rezultatų", – popietę aiškino E.Raseckienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų