Pereiti į pagrindinį turinį

Bėgant nuo pasieniečių – tiesiai į griovį: bagažinėje vilnietis slėpė 22 tūkst. pakelių cigarečių

2024-08-06 16:16
DMN inf.

Šalčininkų rajone, visai prie valstybės sienos, VSAT pareigūnai sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusį vilnietį  ir apie 22 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Sulaikyta kontrabanda. Sulaikyta kontrabanda.

Penktadienio (rugpjūčio 2 d.) naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai, vykdantys tarnybą Vilniaus rajono gyvenvietės, esančios už 3 km nuo valstybės sienos su Baltarusija prieigose, pastebėjo priešpriešais artėjantį visureigį „Mercedes-Benz ML“ su Lietuvos Respublikos registracijos numeriais.

Turėdami informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamos kontrabandinės cigaretės, pasieniečiai, panaudodami šviesų bei garso signalus, pradėjo jį stabdyti.

47-erių Lietuvos pilietis, vairavęs visureigį, bandydamas apvažiuoti pasieniečius ir pasprukti, nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį, kuriame sustojo.

Patikrinę automobilį, pasienio pareigūnai aptiko 22 ryšulius su cigaretėmis, įvyniotus į juodos ir skaidrios spalvos plėveles ir sukrautus bagažinėje bei ant galinių automobilio sėdynių.

Vėliau buvo suskaičiuota 22 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandines cigaretes gabenęs vyras, deklaravęs gyvenamąją vietą Vilniuje, teisėsaugai yra žinomas dėl ankstesnių bandymų neteisėtai gabenti akcizines prekes.

Po apklausos jis buvo paleistas.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Neteisėtai gabentos baltarusiškos cigaretės bei transporto priemonė laikinai saugomos Vilniaus pasienio rinktinėje.

Tapote įvykio liudininku, užfiksavote įvykį? Rašykite mums adresu [email protected] arba spauskite čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų