Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau detalių apie Neryje rastą skenduolį: Mato ieškantys savanoriai tą vietą tikrino ne kartą?

Vilniuje iš Neries pirmadienio rytą ištrauktas jaunuolio kūnas. Sulėkė gausios policijos pajėgos ir ekspertai. Įtariama, kad tai gali būti prieš dvi savaites dingęs 15-metis Matas.

„Pirmadienį 9:28 val. sostinės policija gavo pranešimą, kad kratinėje vaikščiojantis žmogus pastebėjo lyg ir plaukiančio žmogaus kūną. Jis informavo pareigūnus, buvo informuota priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba“, – pranešė Vilniaus policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Atvykę ugniagesiai kūną rado užstrigusį po barža. Ištraukę perdavė policijos pareigūnams.  

„Pareigūnai, pirminiais duomenimis, apžiūrėjo kūną ir pagal tam tikrus faktus bandė nustatyti, ar tai galėtų būti dingusio Mato kūnas“, – teigė Vilniaus policijos atstovas. 

Apie kūną pranešta ir dingusio paauglio šeimai. Prie Neries atvyko jaunuolio tėvas, kuris buvo palydėtas prie baržos.  

Kol kas neaišku, ar tikrai rastas dingęs 15-metis, tačiau apžiūrėjęs kūną, tėvas skubiai išėjo.  

Dingęs paauglys ieškomas nuo rugsėjo 30-osios. Policijos duomenimis, nors iš upės ištraukto jaunuolio tapatybė dar nustatoma, tam tikros detalės sutampa. 

„Tyrėjai, atvykę į įvykio vietą, teigė, jog tam tikrų panašumų, kuriuos buvo pateikę tėvai prieš dingstant nepilnamečiui vaikui, vis dėlto rado“, – sakė T. Bražėnas.

Paskutinį kartą paauglys pastebėtas naktį išeinantis iš sporto klubo. Jaunuolio kuprinė rasta ant Šilo tilto. Iki spalio 13-osios vyko intensyvios paieškos: vaikino ieškojo tiek pareigūnai, tiek savanoriai.  

Prie paieškų jungėsi ir Raudonojo Kryžiaus savanoriai.  

„Iš pradžių orientuotasi į saugumą, vėliau buvo ieškota pakrantėse. Daugiausia buvo ieškoma maršrutu nuo Šilo tilto iki „DEPO“, – kalbėjo Lietuvos Raudonojo kryžiaus atstovė Milda Vibrantytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Organizacijos atstovė M. Vibrantytė teigė, kad ieškota ir ten, kur pirmadienį buvo rastas kūnas.  

„Buvo tos pačios vietos ne po kartą ieškotos. Ieškojo tiek sausumoje, tiek pakrantėje, tiek vandenyje“, – tikino moteris. 

Po pietų jaunuolio kūnas išvežtas tolimesniems tyrimams. Ekspertizės rezultatų tikimasi po 2–3 parų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų