Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl advokato elgesio buvo nutrauktas riaušių prie Seimo bylos posėdis

2024-09-27 15:56 diena.lt inf.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį dėl advokato elgesio nutraukė visą dieną turėjusį vykti riaušių prie Seimo bylos posėdį.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / I. Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS nurodė teismo atstovas Giedrius Janonis, po pietų pertraukos teismo posėdyje vyko vieno iš kaltinamųjų apklausa, kai posėdžių salėje buvęs kitų kaltinamųjų advokatas Laisvius Margaitis ėmė savo veiksmais ir klausimais trikdyti posėdžio eigą.

„Kilus įtarimams dėl gynėjo būklės, teisėjų kolegija iškvietė policijos pareigūnus, kad šie atliktų gynėjo blaivumo patikrą“, – sakė G. Janonis.

L. Margaičiui atsisakius vykdyti policijos pareigūnų reikalavimus pūsti į alkotesterį, jis buvo paprašytas palikti teismo posėdžių salę.

Pasak teismo atstovo, po pietų vykusiame teismo posėdyje L. Margaitis atstovavo ne tik jam paskirto kaltinamojo interesams, bet ir pavadavo kitą advokatę, gindamas šiai patikėtos kaltinamosios interesus.

„Kadangi pašalinus iš posėdžio L. Margaitį du kaltinamieji liko be gynėjo, teisėjų kolegija buvo priversta nutraukti tuo metu vykusią kito kaltinamojo apklausą ir anksčiau laiko baigti teismo posėdį“, – nurodė G. Janonis.

Kitas posėdis šioje baudžiamojoje byloje numatytas spalio 2 dieną.

Byloje kaltinami 87 asmenys. 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš jų 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Kaltinimai daugiausia pareikšti dėl dalyvavimo riaušėse, pasipriešinimo policininkams ar kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims, provokavimo viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pateikti keturi juridinių ir penki fizinių asmenų civiliniai ieškiniai bendrai 106,8 tūkst. eurų sumai atlyginti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų