Pereiti į pagrindinį turinį

Dingusio 15-mečio Mykolo paieškose – tarnybų ir savanorių dėmesys sūkuringoms Neries vietoms

2023-02-15 10:03 diena.lt inf.

Specialiosios tarnybos ir savanoriai vykdo aktyvias vasario 4-ąją Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškas.

Mykolas Davidonis
Mykolas Davidonis / I. Gelūno / BNS ir feisbuko nuotr.

Tikrino vamzdžius

Kaip skelbta antradienį, vasario 14-ąją, feisbuko grupės „Mykolo paieška“ įraše, organizuotomis grupėmis vykdyti aplinkinių miškų šukavimai. Tikrinti miškų masyvai Valakupių, Antakalnio rajonuose.

Taip pat tikrinti atviri vamzdžiai, sunkiai prieinamos vietos, apleisti namai, garažai.

„Primename, kad jeigu esate pasiruošę prisidėti prie tokių organizuotų grupių vykdomų paieškų, parašykite el. paštu [email protected], ar palikite žinutę komentaruose, mes susisieksime“, – akcentuojama socialiniame tinkle.

Pasak paiešką vykdančių savanorių, vykdytos ir upės pakrančių segmentų individualios paieškos. „Į jas kviečiame registruotis ir vasario 15-ąją. Ypač kviečiame būti aktyviais savaitgalį, susiplanuoti ir paskirti nedidelę dalį savo laisvo laiko paieškai. Primename: paieškų segmentų žemėlapis: https://tinyurl.com/segmentai, registracijos forma: https://tinyurl.com/registracija-zonos“, – informuojama feisbuko grupėje.

Apžiūrės sūkuringas vietas

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstove Sonata Kukiene, ji teigė, kad dingusio M. Davidonio paieška vasario 15-ąją bus tęsiama Neries upėje.

„Bus tikrinami upės vingiai ir sūkuringos vietos, ties nuvirtusiais medžiais, krūmais, atkarpoje nuo Gariūnų tilto, taip pat prie Žirmūnų tilto. Dirbs du ugniagesių-gelbėtojų ekipažai, bus naudojamas dugno skenavimo prietaisas, vandens dronas ir mechaninė įranga“, – apie trečiadienio paieškos planus kalbėjo pašnekovė.

Paieškas tęs ir savaitgalį

Kaip teigiamą, vasario 16-ąją ir savaitgalį bus organizuojama paieška upėje valtimis, baidarėmis.

„Dabar geras oras, upė slūgsta, bandysime tai išnaudoti. Jau turime keletą suformuotų paieškos komandų. Jeigu turite patirties, esate pasiruošę, kviečiame prisijungti. Jeigu neturite su kuo plaukti, parūpinsime. Parašykite el. paštu, arba palikite komentarą. Ačiū nepailstantiems paieškų dalyviams ir visiems prisidedantiems. Nepavarkime, būkime kantrūs ir kryptingi“, – rašė savanoriai.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 4-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112. Planuojančiųjų savarankiškas paieškas prašoma remtis žemėlapiu ir stengtis ieškoti vietose, kurios dar nėra pažymėtos žemėlapyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų