Pereiti į pagrindinį turinį

E. Dragūnas teisme susitiko su pareigūnais, su kuriais konfliktavo: savo kaltės nepripažįsta

Vasario 10-osios rytas grupės „Sel“ lyderiui Egidijui Dragūnui prasidėjo teismo posėdyje dėl 2020 metų vasarą įvykusio konflikto. Jis savo kaltės nepripažįsta.

Pradėtoje nagrinėti byloje E. Dragūnui pareikšti įtarimai dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Atlikėjas davė parodymus, bet savo kaltės dėl pareigūnų sužalojimo nepripažino. Pasak Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovo ryšiams su visuomene Aurimo Žukausko, per posėdį buvo apklausti ir nukentėjusieji. Pasak jo, byla bus nagrinėjama pilnai, t.y. ne sutrumpinto procesu – įrodymų tyrimu. 

LNK reportažas:

E. Dragūnui pareikšti iš viso penki ieškiniai. Tarp kurių – „Sodros“ – 5 tūkst. 889 eurų, 1 tūkst. 306 eurų. Taip pat Ligonių kasos ieškinys – 50 eurų, nukentėjusiųjų – 10 tūkst. eurų ir 2 tūkst. eurų bei Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) ieškinys 24 tūkst. eurų. 

Kitas posėdis byloje numatytas kovo 28 dieną.

Primename, incidentas, dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko pernai rugpjūtį Vilniuje, kai automobiliu „Bentley“ važiavusį ir, įtariama, telefonu kalbėjusį E. Dragūną  sustabdė policija. Tarp atlikėjo ir pareigūnų įvyko konfliktas, buvęs SEL lyderis buvo uždarytas į areštinę.

E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

Sužaloti policininkai pareigūnai ilgą laiką negalėjo dirbti.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems pareigūnams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų