Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus rajone užsiliepsnojo daugiabutis: gyventojai liko be pastogės (papildyta)

2024-10-13 13:16

Gausios ugniagesių pajėgos sekmadienį gesino didelį gaisrą mediniame dviejų aukštų name Vilniaus rajone, Juodšilių kaime. Pranešimų apie nukentėjusius negauta, visi žmonės spėjo išeiti į lauką.

Gaisras buvo lokalizuotas 14.29 val., tai reiškia kad jis nebeplinta, tačiau ugniagesiai dar dirba gaisravietėje. 

Gyventojams taip pat ieškoma pastogės, nes jau dabar aišku, kad jie sugrįžti į vidų negalės, įgriuvo dalis stogo ir namo konstrukcijų, pastatas nesaugus. Ugniagesiai apie nelaimę pranešė Vilniaus rajono savivaldybės administracijai, ji turėtų pasirūpinti nelaimėlių nakvyne.

„Savivaldybės administracijos ir seniūnijos darbuotojai rūpinasi laikinu gyvenimo sąlygų suteikimu, visi gyventojai paliko patalpas, jais bus pasirūpinta. Dalis gyventojų šį klausimą sprendžia savo iniciatyva, kitiems teikiama pagalba”, – Eltai sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Vedrickas.

Ugnį 32 metrų ilgio ir 15 metrų pločio pastate malšino 7 autocisternos, du keltuvai, vandens transportavimo automobilis. Su ugnimi kovojantiems ugniagesiams į įvykio vietą dar buvo atvežti suslėgto oro balionai, jie reikalingi kvėpavimo aparatams.

R. Riabovo/BNS nuotr.

ELTA primena, kad 11.24 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Juodšilių seniūnijoje, Juodšilių kaime, Šv. Uršulės gatvėje, dega daugiabutis namas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Gesina gausios pajėgos, dviejų aukštų namas su mansarda, dega stogas atvira liepsna, taip pat buvo pranešimas, kad viduje sprogo dujų balionas. Pranešta, kad visi gyventojai išėjo į lauką“, – Eltai sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas D. Vedrickas.

Pasak jo, stipriai nukentėjo ir vidaus patalpos,didžioji stogo dalis sukrito, perdegė dalis perdangos tarp mansardos ir antro aukšto.

„Eiti į vidų pavojinga, stogas gesintas nuo keltuvų“, – Eltai sakė D. Vedrickas.

Pirminiais duomenimis, šiame name gali būti apie 13 butų, tikslus skaičius paaiškės vėliau.

Dega ne pirmą kartą

Ugniagesių duomenimis, šiame name gaisras kilo ir prieš mėnesį.

ELTA tada skelbė, kad rugsėjo 12 d. Vilniaus rajone, Juodšilių kaime, per gaisrą žuvo moteris, dar viena buvo išvežta į ligoninę.

Dėl gaisro tuomet iš namo buvo evakuoti penki suaugusieji ir keturi vaikai.

Tada ugniagesiai taip pat susisiekė su Vilniaus rajono savivaldybem ji pasirūpo laikinu degusio namo gyventojų prieglobsčiu – nakvyne.

21.16 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 buvo gautas pranešimas, kad Juodšilių kaime, Šv. Uršulės gatvėje, dega butas. Jis degė atvira liepsna.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovo Sauliaus Žilinsko teigimu, į įvykio vietą atvykę ugniagesiai iš namo išnešė dvi moteris. Vienai konstatuota mirtis. Policijos departamento duomenimis, žuvo 1960 m. gimusi moteris.

PAGD duomenimis, ši moteris buvo išnešta iš buto pirmame aukšte, nukentėjusioji išnešta jau be sąmonės. Medikai ją gaivino vietoje, 22.34 val. konstatuota mirtis. Degančiame bute taip pat rasti uždusę du gyvūnai – katinas ir šuo.

Dar viena nukentėjusi moteris buvo išnešta iš namo koridoriaus antrame aukšte. Ji buvo sąmoninga, nukentėjusioji perduota medikams ir išvežta į ligoninę.

Eiti į vidų pavojinga, stogas gesintas nuo keltuvų.

Gaisras kilo mediniame dviejų aukštų name, jame įrengta 13 butų. Tada per gaisrą išdegė dviejų kambarių butas. Apdegė ir išardyta apie 45 m² perdengimo tarp aukštų ir išpjauta apie 15 m² perdengimo.

Vilniaus rajono savivaldybė Eltą informavo, kad po gaisro Juodšiliuose nukentėjusiems gyventojams buvo suteiktas laikinas apgyvendinimas viešbutyje. Šis apgyvendinimas buvo skirtas tiems asmenims, kurie dėl gaisro padarinių negalėjo iš karto grįžti į savo butus. Ši galimybė buvo pasiūlyta visiems, bet pasinaudojo šeima su nepilnamečiais vaikais.

„Visi butai yra privatūs ir pastatas po gaisro liks gyvenamas, apdegė vienas butas. Juodšilių seniūnija jau pradėjo organizuoti elektros instaliacijos ir bendrų patalpų remontą, tad gyventojai, kurių butai nėra stipriai pažeisti, galės grįžti į savo namus jau šiandien po pietų. Jei atsiras gyventojų, kuriems dar reikės laikinų apgyvendinimo sąlygų, seniūnija bus pasirengusi jiems padėti“, – tada teigė savivaldybė.

Savivaldybė savo ruožtu primena, kad gyventojai nukentėję nuo gaisro, siekdami atstatyti nekilnojamojo turto būklę gali kreiptis į seniūniją dėl vienkartinės materialinės pašalpos skyrimo. Vienkartinė materialinė pašalpa skiriama iš Savivaldybės mero rezervo lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų