Quantcast

Po kilusio šaršalo dėl į vandenį sviestos gulbės – pareigūnų prašymas

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai prašo pagalbos ieškant Trakų rajone gulbę į ežerą sviedusio vyro.

ELTA primena, kad birželio 30 d. viešoje erdvėje ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame vyriškis prie vieno iš Trakų ežero už kaklo sugriebia gulbę ir ją sviedžia į vandenį.

Kaip pirmadienį Eltą informavo policijos pareigūnai, dėl įvykio pradėtas tyrimas.

„Pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl žiauraus elgesio su gyvūnais“, – pirmadienį nurodė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Vyriškio tapatybė dar nėra nustatyta.

Todėl Policijos pareigūnai prašo asmenis, atpažinusius nuotraukose užfiksuotą vyrą, apie tai informuoti Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąjį tyrėją Joną Banuškevičių, tel. +370 700 65425, el. p. jonas.banuskevicius@policija.lt arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Pagal Administracinio nusižengimo kodekso (ANK) 346 straipsnį, už žiaurų elgesį su gyvūnais, gyvūno kankinimą vyriškiui gresia bauda nuo 150 iki 2000 eurų.

„Į gynybą ir savisaugą nepanašu“

Primename, kad vaizdo įrašu su į vandenį sviedžiamu grubiai už kaklo suimtu sparnuočiu feisbuko paskyroje pasidalijo organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“.

„Filmavusi mergina sakė, kad žmogus lesino gulbę su gulbiukais. Gulbė grybštelėjo jam į koją. Vyras neva gynėsi, bet tai – panašiau į pykčio protrūkį. Įraše matomas žiaurus elgesys su gyvūnu – ne gynyba ir ne savisauga“, – pastebėjo organizacijos vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Pašnekovė antrino, kad paukščių negalima ne tik lesinti, bet ir prie jų artintis – ypač tada, kai sparnuočiai turi jauniklių, – neprotinga. „Informaciją apie šį atvejį mūsų teisininkė taip pat perduos policijai ir Aplinkos apsaugos ministerijai“, – sakė B. Vaitiekūnaitė-Pliuskė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ciuju ukrainietis bus

baisūūū

baisūūū portretas
Senam pidrylai gulbė įgnybė... gerai, kad dar reanimacijoje neatsidūrė vargšelis...

Margarita

Margarita  portretas
Absoliutus nužmogėjimas.Naudoti jėgą prieš paukštį...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių