Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas už sąvadavimą prostitutėms nuteisė Vilniaus bendrovės vadybininkę

2014-02-03 15:00 diena.lt inf.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį kalta dėl pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos pripažino vilnietę Martą Kulikauskaitę.

Teismas konfiskavo daugiau nei 26 tūkst. litų iš šios nusikalstamos veikos gautų pinigų ir nuteistajai skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant.

Be to, įsiteisėjus nuosprendžiui, jauna moteris 60 valandų nemokamai turės dirbti viešuosius darbus sveikatos, globos ar rūpybos įstaigose, organizacijose. Vadybininke bendrovėje Vilniuje dirbanti moteris įpareigota tęsti darbą. Teismas mano, kad mažametį sūnų auginanti moteris nėra tokia pavojinga visuomenei, kad ją reiktų izoliuoti, todėl bausmės tikslai bus pasiekti skyrus lygtinę bausmę.

Teisėja paskelbė, kad išnagrinėjusi bylą nustatė, jog M.Kulikauskaitė nuo 2008-ųjų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio sąvadavo 14-kos merginų prostitucijai. Kelios pavardės yra žinomos visuomenei - anksčiau šios merginos prisistatydavo manekenėmis, pramogų pasaulio atstovėmis.

Nuosprendyje rašoma, kad nuteistoji su prostitutėmis derino, su kokias vyrais jos bendraus, kokio atlygio gali tikėtis, M.Kulikauskaitės veiksmai turėjo sisteminį pobūdį ir buvo nukreipti į tikslą pasipelnyti.

Teisėsaugai nepavyko įrodyti ir konfiskuoti maždaug 67 tūkst. litų, nes teismas mano, kad pinigai galėjo būti gauti ir iš kitos veiklos, nebūtinai iš sąvadavimo prostitucijai.

Bylos duomenimis, merginos vykdavo į Vakarų Europos šalis linksminti verslininkų, o M.Kulikauskaitė gautus pinigus leisdavo kelionėms ir skoloms grąžinti. Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo po 2-2,5 tūkst. eurų.

Nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų