Pereiti į pagrindinį turinį

Teismui perduota taksistą peršovusio vyro byla

2016-03-18 17:33 diena.lt inf.

Vilniaus teisėsaugos pareigūnai baigė tirti bylą dėl ginkluoto taksisto apiplėšimo, pranešė policija.

Pernai rugsėjo 29-osios vakarą taksi automobilio 35-erių metų vairuotojas atvyko į iškvietimą Vilniaus pakraštyje, Rukeliškių gatvėje.

Nurodytoje vietoje prie negyvenamojo namo priėjo vyras, nešinas didele kartono dėže, ir paprašė vairuotojo padėti pakrauti televizorių į taksi automobilį. Vairuotojui išlipus, vyras išsitraukė ginklą ir pareikalavo atiduoti pinigus. Taksi vairuotojas greitai įsėdo į automobilį. Tuo metu ginkluotas vyras iššovė ir sužalojo taksistui koją. Vairuotojas peršauta koja sugebėjo greitai pasišalinti iš įvykio vietos.

Rugsėjo 30 dieną Pašilaičiuose buvo sulaikytas vilnietis R.K., gimęs 1982 metais. Tyrėjai sulaikymui buvo kruopščiai pasiruošę – R.K. neturėjo net teorinės galimybės pasipriešinti. Įtariamasis su savimi turėjo šaunamą ginklą pistoletą TT su šešiais 7.62 mm kalibro šoviniais dėtuvėje.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Ankščiau septynis kartus teistas R.K. nuo sulaikymo dienos iki šiol teismo laukia būdamas izoliuotas nuo visuomenės Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apylinkės prokurorais surinko visus įrodymus dėl šių nusikaltimų ir ikiteisminį tyrimą perdavė teisminiam nagrinėjimui.

Baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų, o už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ‒ areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų