Quantcast

Viršuliškių daugiabutį iš išorės apžiūrėjo ir „Aro“ pareigūnai

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai ketvirtadienį apžiūrėjo sprogimo ir gaisro suniokotą daugiabutį Viršuliškių rajone Vilniuje.

„Apžiūrėjus iš saugaus atstumo nieko įtartina nebuvo pastebėta. Buvo apžiūrėta iš saugios vietos, truputį per atstumą, buvo priartėta tik tiek, kiek įmanoma, iš saugaus atstumo“, – BNS sakė „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas.

Pasak jo, „Aro“ pareigūnai aiškinosi, ar nėra kokių nors įtartinų ir pavojingų daiktų – ar nėra sprogmenų ar jų likučių, o pati apžiūra buvo daugiau prevencinė.

„Detalų tyrimą atliks ekspertai“ – sakė V. Grabauskas.  

Dėl gaisro penkių aukštų name Vilniaus apskrities policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tame pačiame tyrime aiškinamasi ir dėl dviejų žuvusiųjų gaisre asmenų mirties priežasties – iš gaisravietės trečiadienį buvo iškelti du kūnai. Manoma, kad žuvo mažametis berniukas ir vyras.

Ugniagesiai gelbėtojai baigia darbą Viršuliškėse, perduos klausimą savivaldybei

Gyventojams ketvirtadienį pasiėmus savo daiktus iš Viršuliškėse sprogusio daugiabučio, ugniagesiai gelbėtojai baigs darbus prie statinio, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Donatas Gurevičius.

Kaip BNS teigė D. Gurevičius, po ekspertų vertinimo ketvirtadienį gyventojams leista patekti į 25 iš 30 name esančių butų.

 

Pasak jo, su kiekvienu buto savininku ketvirtadienį susisiekta ir pranešta, ar jie gali atvykti pasiimti savo daiktų.

„Gyventojai yra informuoti ir nemažai jų daiktus jau yra pasiėmę. (...) Visų 25 butų gyventojai informuoti ir didžioji dalis jų jau apsilankė“, – sakė PAGD atstovas.

D. Gurevičius teigė, kad ketvirtadienį patekimo į butus ir daiktų pasiėmimo operacija bus baigta, vėliau su daugiabučiu susijusius klausimus perims savivaldybė ir namo bendrija, kuri spręs pastato likimo ir namų netekusių žmonių tolimesnės gyvenamosios vietos klausimus.

„Laukia tolesnės procedūros, o gelbėtojų aktyvesnių veiksmų šiuo metu neturėtų prireikti“, – sakė PAGD atstovas.

Savivaldybės duomenimis, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai. Dalis jų laikinai apgyvendinti viešbučiuose, kiti apsistojo pas artimuosius. Iki šiol nėra aišku, ar name apskritai dar galės gyventi žmonės.

Gaisro priežastis taip pat nėra aiški. Viena iš galimų sprogimą sukėlusių versijų – dujų nuotėkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
SPROGO NAUJAMETINĖ PETARDA

pensininkas

pensininkas portretas
Panasus terorizmo atvejis,delto visi tyli.

laukinė lietuva

laukinė lietuva portretas
Ar su žiūronais apžiūrėjo? visur pilna dronų su tv kameromis-galėjo tokį panaudoti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių