Pereiti į pagrindinį turinį

B.Brazdžionio anūkė prašo kompensacijos už šildymą

2011-08-23 13:10 diena.lt inf.
JAV gyvenanti poeto Bernardo Brazdžionio anūkė Dalia Lovett sutinka rūpintis senelio namu, tačiau prašo, kad Kauno savivaldybė padengtų šildymo išlaidas.

JAV gyvenanti poeto Bernardo Brazdžionio anūkė Dalia Lovett sutinka rūpintis senelio namu, tačiau prašo, kad Kauno savivaldybė padengtų šildymo išlaidas.

Taiko prospekte stovinčiu B.Brazdžionio namu 20 metų rūpinosi poeto žmonos Aldonos dukterėčia Aušra Stanionytė. Tačiau toliau prižiūrėti namą moteriai nebeužtenka sveikatos, todėl prieš savaitę į Kauną atvykusi D.Lovett intensyviai ieško patikimo žmogaus, kuris gyventų B.Brazdžionio namuose ir juos prižiūrėtų.  

„Žinoma, galėčiau parduoti, bet kas iš to Lietuvai? Aldona ir Bernardas visada norėjo, kad jų namai būtų lankoma, visiems atvira vieta“, – kalbėjo poeto anūkė.

B.Brazdžionio namus galima pavadinti nedideliu poeto muziejumi, čia įvairiomis progomis mėgsta rinktis rašytojai.

Brazdžionių šeima už savo lėšas pakeitė stogą, sutvarkė nuotekų sistemą bei atliko visus kitus būtiniausius darbus. D.Lovett teigia, kad ir toliau skirs lėšų svarbiausiems darbams, kauniečiai rašytojai pažada prisidėti prižiūrint namo aplinką, tačiau prašoma, kad savivaldybė kompensuotų šildymo išlaidas. Name įvestas centralizuotas šildymas. Žiemą vien už šildymą tenka mokėti apie 600 litų.   

D.Lovett sutinka pastatą perleisti savivaldybei ar kokiai nors organizacijai. Pastate galėtų įsikurti kultūros centras ar lietuvių išeivių kūrybos biblioteka.

Svarstoma galimybė namą perduoti savivaldybei pagal panaudos sutartį. Savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis žadėjo tokią galimybę apsvarstyti nedelsiant, nes garsaus poeto anūkė Lietuvoje bus tik iki vasaros pabaigos.   

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų