Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainoje sulaikyti trys žmonės, įtariami terorizmu

2011-08-23 09:38 diena.lt inf.
Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad sulaikė tris žmones, įtariamus teroro akto rengimu Kijeve per rugpjūčio 24-ąją švenčiamą Nepriklausomybės dieną.

Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad sulaikė tris žmones, įtariamus teroro akto rengimu Kijeve per rugpjūčio 24-ąją švenčiamą Nepriklausomybės dieną, pranešė pirmadienį Ukrainos saugumo tarnybos spaudos centras.

Kaip sakoma pranešime, "organizuotos nusikalstamos grupuotės dalyviai" buvo sulaikyti Kijevo srities Vasilkovo mieste. Per kratą paimtas savadarbis sprogdinimo įtaisas, į kurį pridėta vinių ir veržlių.

"Tyrimo duomenimis, piktadariai planavo susprogdinti bombą rugpjūčio 24 dieną Kijeve ar jo priemiestyje švenčiant Nepriklausomybės dieną", - praneša Saugumo tarnyba.

Be sprogdinimo įtaiso, teisėsaugininkai taip pat paėmė maždaug 100 lapelių su "ekstremistinio pobūdžio šūkiais". Šiuo metu vyksta tyrimas, pagal kurio rezultatus gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Saugumo tarnyba išsamesnės informacijos nepateikia.

Per 20 nepriklausomybės metų šalyje nebuvo didelio masto teroro aktų.

Protesto akcijos, nepaisant verdančių aistrų, daugiausia vyko taikiai. Ne išimtis ir šiuo metu vykstantis buvusios premjerės Julijos Tymošenko teismo procesas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų