Pereiti į pagrindinį turinį

Bitės prancūzų politikams bus darbštumo pavyzdys

Bitės prancūzų politikams bus darbštumo pavyzdys
Bitės prancūzų politikams bus darbštumo pavyzdys / "Shutterstock" nuotr.

Prancūzijos nacionalinė asamblėja dūzgia, tikrąja žodžio prasme. Ant parlamento stogo įrengti aviliai, bet Paryžiuje kol kas per šalta: bitės prestižiniuose būstuose įsikurs, kai orai atšils.

Kaip praneša LRT televizijos naujienų tarnyba, nors bitės laikomos karališkais vabzdžiais, bet respublikos trispalvė neturėtų jų baidyti. Ant Prancūzijos parlamento žemųjų rūmų stogo įrengti aviliai. Nors bitės daugiausia siejamos su kaimo gyvenimu, bet Paryžius – ne pirmas miestas, kuriame apgyvendinti darbštieji vabzdžiai.

Prancūzijos bitininkų draugijos vadovas, kurio iniciatyva apgyvendinti bites ant parlamento stogo, nemano, kad jos pakeis valdymo sistemą, bet žmonėms gali būti puikus darbštumo pavyzdys.

„Manau, tai puiki proga pamokyti žmones – visuomenę, politikus – kokios svarbios yra bitės. Jos ne tik neša medų, bet ir apdulkina augalus, užtikrina jų įvairovę, jų dėka turime vaisių ir grūdų. Jos labai svarbios“, – sako Prancūzijos bitininkų draugijos vadovas Thierry Duroselle`as.

Jungtinės Tautos patvirtino šiuos žodžius – bičių ir kitų augalų apdulkintojų darbas per metus įvertintas 153 milijardais dolerių. Prancūzijos parlamentarai bando prilyginti save bitėms.

„Mes taip pat labai intensyviai dirbame, tiesa, medaus nenešame. Bet įrengus tris avilius ant stogo, gausime nuo šimto iki 150 kilogramų medaus per metus. Kai ateis lankytojų, ypač vaikų, galėsime juos vaišinti, dalysime labdarai, žinoma, jeigu bus daug medaus“, – sako Prancūzijos nacionalinės asamblėjos vicepirmininkas Laurence`as Dumontas.

Tiesa, teks palaukti, kol atšils. Paryžiuje per šalta, kad bitės būtų perkeltos ant parlamento stogo, bet prestižiniuose būstuose jos apsigyvens, kai tik atšils. Jų jau laukia bičiulės, gyvenančios ant vieno iš operos teatrų ir prabangaus restorano stogo. Parlamentares prižiūrės šeši Nacionalinės asamblėjos darbuotojai, kai nereikės dūgzti drauge su įstatymų leidėjais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų