Pereiti į pagrindinį turinį

V.Putinas išsirinko laikiną pamainą vietoj A.Kudrino

2011-09-28 00:23
V.Putinas išsirinko laikiną pamainą vietoj A.Kudrino
V.Putinas išsirinko laikiną pamainą vietoj A.Kudrino / Scanpix nuotr.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas paskyrė Antoną Siluanovą, išvakarėse atleisto finansų ministro Aleksejaus Kudrino pavaduotoją, eiti finansų ministro pareigas, o vyriausybės finansų bloką, kurį kuravo vicepremjeras A.Kudrinas, atidavė pirmajam pavaduotojui Igoriui Šuvalovui.

Ekonomikai bene svarbiausias V.Putino vyriausybės ministras A.Kudrinas atsistatydino po konflikto su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu – V.Putinas šiame konflikte palaikė savo jaunesniojo partnerio tandeme pusę.

Stebėtojai šiame susivaidijime su A.Kudrinu įžvelgė D.Medvedevo mėginimą atkurti savo, kaip pirmojo asmens valstybėje, reputaciją, prieš tai viešai atsisakius kovos dėl prezidento posto V.Putino naudai.

Antradienį V.Putinas perspėjo likusius ministrus, kad nesiimtų panašių demaršų.

“Prašau visų jūsų garbingai eiti savo tarnybines pareigas iki galo, iki to momento, kai prasidės naujos vyriausybės formavimas, sustiprinti drausmę ir atsakingumą", - sakė V.Putinas akivaizdžiai prislėgtiems ministrams, pradėdamas eilinį vyriausybės posėdį.

Pristatydamas A.Siluanovą, seną A.Kudrino kolegą Finansų ministerijoje, savo laiku atsakingą už makroekonomikos politiką, o pastaraisiais metais – už biudžetinius santykius, V.Putinas priminė apie tandemo monolitiškumą ir bendrą požiūrį į kadrų politiką.

„Geras, stiprus specialistas. Jo kandidatūra, žinoma, suderinta su Dmitrijumi Anatoljevičiumi Medvedevu; šis sprendimas – mūsų bendras“, - pasakė V.Putinas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų