Pereiti į pagrindinį turinį

R.Žutauto darbo vaisiai: fantastiška pergalė ir neatrastas talentas

2011-08-11 18:58
R.Žutauto darbo vaisiai: fantastiška pergalė ir neatrastas talentas
R.Žutauto darbo vaisiai: fantastiška pergalė ir neatrastas talentas / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinės rinktinės paraiškoje – septyniolikmetis futbolininkas. Pokštas? Nauja žvaigždė, išvesianti mus į Europos ar Pasaulio čempionato finalinį etapą? O gal Brazilijos arba Ispanijos futbolininkas, priėmęs Lietuvos pilietybę?

Ne, ne, ne!!! Neatrasto talento vardas – Lukas Baranauskas.

Informacija apie šį jaunuolį:

U – 17 rinktinė – trejos rungtynės, vienas įvartis

U – 19 rinktinė – trejos rungtynės, nulis įvarčių

U – 21 rinktinė – nulis rungtynių, nulis įvarčių

Kažkas čia ne taip. Juk negali vaikas, nepatenkantis net į U – 21 rinktinę ir žaidžiantis antrajame šalies divizione staiga tapti tinkamas nacionalinei VYRŲ komandai. Sutinku, galbūt, po trejų metų jis bus geriausias šalies futbolininkas, tačiau ar nevertėtų palaukti? Įsivaizduokime, Joną Valančiūną šalies krepšinio rinktinėje prieš dvejus metus ir atsakykime sau į klausimą: ką jis ten būtų veikęs?

Įdomu ir tai, kad po karo nebuvo nei vieno futbolininko (p.s.: bent taip sako futbolo statistas Gediminas Kalinauskas), kuris nacionalinėje rinktinėje debiutuotų būdamas nepilnametis. Gūdžiais 1933 m. Jonas Bužinskas rinktinėje debiutavo 16 metų ir 177 dienų. Panašu, kad minėtas futbolininkas buvo labai perspektyvus, nes į rinktinę buvo kviečiamas iki pat karo pradžios.

Esu įsitikinęs, kad ir L.Baranauskas yra labai perspektyvus, tačiau, kas tiki, kad septyniolikos jis rinktinėje debiutavo dėl savo talento?

Aš tuo netikiu nei vienu procentu, nepaisant to, kad  ponas Varanavičius, neabejoju, facebooke netrukus pateiks „argumentuotą“ atsakymą.

Duodu 99.7%, kad septyniolikmetis Lukas Baranauskas netrukus atsidurs viename iš Lenkijos arba Izraelio klubų, o jam atsidurti ten padės.. pats Raimondas Žutautas.

Netikite? Pagyvensim, pamatysim.

P.S.: Sveikinu rinktinę su pergale. Jūs šaunuoliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų