Šaldytuve esantys daržovių ir vaisių laikymo stalčiai turi 750 kartų daugiau bakterijų nei yra saugus limitas, įspėja mokslininkai.
Mokslininkai šioje šaldytuvo vietoje aptiko E.coli, salmonelės ir listerijos bakterijų, rašoma „Daily Mail“.
Išanalizavus 30 neužšąlančių šaldytuvu nustatyta, kad vidutiniškai kvadratiniame centimetre randama 7850 bakterijų.
„Šaldytuvas yra skirtas tam, kad maistas būtų laikomas saugiai ir negestų, tačiau mes aptikome didelę problemą, - kalba tyrimą atlikęs Paulas McDonnelis, dirbantis „Microban Europe“. – Šaldytuvų veikla ypač svarbi šiltu oru, kai esant didelei temperatūrai bakterijos greičiau dauginasi.“
Tyrinėtojas įspėja, kad labai svarbu laikas nuo laiko iš šaldytuvo išimti visus produktus ir šaldytuvo lentynas bei sieneles kruopščiai nuvalyti.
Naujausi komentarai