Pereiti į pagrindinį turinį

Penktadienio vakarienei – tilapijų su česnakais receptas

2012-12-07 20:19
Penktadienio vakarienei – tilapijų su česnakais receptas
Penktadienio vakarienei – tilapijų su česnakais receptas / Shutterstock nuotr.

Pirmajai žiemos penktadienio vakarienei siūlome išsikepti žuvies - receptas paprastas, patiekalas be jokių padažų ir kitų figūrai kenkiančių priedų. Tikra tyra žuvis!

Reikės:

0,5 kg tilapijų filė;

4 plonai supjaustytų česnakų skiltelių;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

Citrinos (papuošimui);

Susmulkintų petražolių.

Apibarstome tilapijų filė druska ir pipirais, iki vidutinio karščio keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame filė gabalėlius.

Po 1-2 minučių, kai gabalėliai truputį pakeis spalvą, pridedame česnako riekeles. Kepame 4 minutes ir greitai apverčiame filė gabalėlius.

Kepame, kol filė ims lengvai sluoksniuotis (pabandykite su šakute) – tai priklauso nuo to, kokio storumo yra jūsų filė gabaliukai. Kad neperkeptumėte, atidžiai stebėkite kepimo procesą.

Česnakai turėtų įgauti tamsiai auksinę spalvą, bet nebūti sudegę. Jeigu pastebėsite, kad  česnakas ima degti, uždėkite jį ant žuvies, kad nebesiliestų prie keptuvės.

Patiekiame su šviežiai išspaustomis citrinos sultimis ir šviežiai kapotomis petražolėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų