Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje sukurtas meškų žemėlapis: pastebėtos net aštuonios jų buvimo vietos

2024-08-11 08:55

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijai (LMŽD) sukūrė ir šią savaitę pristatė virtualų meškų žemėlapį, kol kas šalyje fiksuojamos aštuonios šių laukinių gyvūnų buvimo vietos.

Meška.
Meška. / K. Vanago/BNS nuotr.

„(Lietuvoje yra – BNS) aštuoni taškai, kuriuose vaizdiškai fiksuota arba pati meška, arba meškos pėdsakai“, – BNS sakė draugijos vadovas Laimonas Daukša.

Anot jo, meškos aptinkamos rytų Lietuvoje – Pabradėje, Švenčionių rajone, taip pat Kupiškyje, Rokiškyje, Anykščiuose.

„Tai pikantiškas gyvūnas, kuris galbūt ir visuomenei įdomus, ne tik medžiotojams. Labiau orientavomės į visuomenę, kad matytumėme, kaip tos meškos Lietuvoje atsiranda“, – sakė L. Daukša.

„Galų gale, jeigu žmonės yra bijantys laukinių gyvūnų, tai į tas vietoves neis grybauti, uogauti, nes yra tikimybė sutikti mešką“, – kalbėjo draugijos vadovas.

Specialiai sukurtame žemėlapyje bus galima matyti tikslią vietą, kur buvo fiksuota meška, taip pat sužinoti papildomą informaciją apie konkretų atvejį – gyvūno dydį, pastebėjimo laiką, lytį, jei ji bus nustatyta, populiacijos mastą ar pavienius judėjimus.

Pasak L. Daukšos, apie matytą mešką gali pranešti ir šalies gyventojai, tačiau visi duomenys bus vertinami, o įtraukiami tik turintys vaizdinę medžiagą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų