Pereiti į pagrindinį turinį

Sieks didinti inovacinį Lietuvos potencialą

2009-06-04 15:19
Sieks didinti inovacinį Lietuvos potencialą
Sieks didinti inovacinį Lietuvos potencialą / Reuters nuotr.

Vyriausybė patvirtino Inovacijų versle 2009–2013 metais programą, kuria siekiama didinti šalies inovacinį potencialą, skatinti inovacinę verslo veiklą ir informacinių technologijų taikymą.

Daugelyje Vakarų valstybių inovacijos jau seniai tapo pagrindiniu ekonominio augimo varikliu, leidžiančiu pasiekti aukštą verslo našumo ir pelningumo lygį bei sparčiai gerėjančią piliečių gyvenimo kokybę, tačiau kol kas Lietuvos inovacinės veiklos rodikliai išlieka vienais žemiausių Europos Sąjungoje, rašoma Vyriausybės pranešime.

Kaip rodo oficiali statistika, šiuo metu inovacinę veiklą Lietuvoje vykdo tik 1/4 įmonių, o šalies įmonių mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros išlaidų santykis su BVP net 7 kartus mažesnis už ES vidurkį.

Pagrindinis šios programos tikslas – Lietuvos ūkio produktyvumą ir kuriamą pridėtinę vertę priartinti prie ES šalių vidurkio, padidinant inovacijas diegiančių, aukštų ir vidutiniškai aukštų technologijų įmonių dalį, skatinant Lietuvos įmonių produkcijos eksportą.

To bus siekiama populiarinant inovacijas bei didinant visuomenės informuotumą apie inovacijų versle svarbą ir galimybes, užtikrinant finansinės paramos inovacijoms versle prieinamumą ir įvairovę, skatinant verslo ir mokslo inovacinės partnerystės tinklų kūrimąsi ir plėtrą.

Įgyvendinant šią programą, numatoma  įkurti Lietuvos inovacijų ir technologijų plėtros agentūrą, teikti finansinę paramą verslui infrastruktūrai plėtoti, technologinių inovacijų, pažangių valdymo metodų diegimui, išradimams užpatentuoti. Taip pat numatoma finansinė parama inovacijų paramos įstaigoms, inovacijų populiarinimo projektams.

Už programos įgyvendinimo koordinavimą bus atsakinga Ūkio ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų