Pereiti į pagrindinį turinį

Bernardinų purus žuvies pyragas su citrinų padažu

2015-12-18 08:48
DMN inf.
Bernardinų purus žuvies pyragas su citrinų padažu
Bernardinų purus žuvies pyragas su citrinų padažu / Shutterstock nuotr.

Artėjant savaitgaliui daugiau sukame galvas, ką ypatingo pasigaminus. O šis receptas tiks ne tik šeimyniniams pietums, bet ir kūčių stalui.

Reikės:

600 g žuvies filė, supjaustytos mažais gabaliukais (gali būti ir atlaidinta šaldyta),

70 g tarkuoto fermentinio sūrio (geriausiai nesūraus ir neriebaus, mūsų dienomis tiktų mazarelos arba picarelos sūris),

60 g pomidorų pastos (mūsų dienomis tiktų paprastas pomidorų padažas),

50 g kaimiško sviesto (dabar ir parduotuvinis „sviestas“),

50 g kvietinių miltų,

250 ml pieno,

2 kiaušinių,

30 g aliejaus.

5 g druskos,

1 g maltų juodųjų pipirų,

20 g margarino,

20 g maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

Kepimo skardą (20x30) negailint ištepti margarinu ir išbarstyti maltais džiūvėsėliais.

Pyrago užpilui sviesto apkepinti su miltais, atskiesti 250 g karšto pieno, gerai išplakti ir gerai ištrinti per sietą, kad neliktų gumuliukų.

Paskui į užpilą sudėti pomidorų pastą, tarkuotą fermentinį sūrį, suplaktus kiaušinių trynius, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišyti.

Žuvies filė supjaustyti smulkiais gabaliukais (būtinai išrinkti ašakas), apkepinti aliejuje, būtinai nuspausti susidariusį skystį, užpilti užpilu ir išmaišyti.

Standžiai suplaktus kiaušinių baltymus sudėti į žuvies mišinį, atsargiai sumaišyti, sukrauti į margarinu išteptą ir maltais džiūvėsėliais išbarstytą apkepo formą, kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje 40 min., kol gražiai parus. Iškeptą pyragą galima papuošti naminiu majonezu, krapų šakelėmis ir spanguolėmis. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų