Čeburekų su grybais receptas. Gardūs tiek šilti, tiek pravėsę. Gaminame namuose. Dar jeigu turėtume šviežių miško grybų, tuomet iš viso pasaka...
Sudėtinės dalys:
Miltai, 3 stiklinės
Pienas, 300 ml
Druska, pagal skonį
Svogūnas, 2 vnt.
Pievagrybiai, 300 g
Fermentinis sūris, 100 g
Malti pipirai, pagal skonį
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas:
Pirmiausia, susmulkinkime svogūnus bei pievagrybius, kartu apkepkime keptuvėje. Pagardinkime pipirais, druska.
Tuomet supilkime į nedidelį dubenį ir pašildykime pieną, pagardinkime žiupsneliu druskos ir maltų pipirų. Miltus (sumaišytus su kepimo milteliais) pamažu suberkime į pieną (maišant, o vėliau ir minkant).
Tešlą sudėkime į maišelį ir padėkime į šalį trumpam pastovėti (kad tešla taptų elastingesnė).
Iš tešlos iškočiokime plonus lakštus, išpjaukime apskritimo formos gabalėlius (maniškių skersmuo apie 12 cm), į kurių vidurį įdėkime po kupiną šaukštą grybų įdaro, apibarstykime tarkuotu sūriu ir kruopščiai užspauskime kraštelius (kad įdaras išlaikytų sultingumą).
Virkime (kepimui skirtame) aliejuje, kol čeburekai su grybais įgaus auksinį geltonumą. Išvirus čeburekams sudėkime juos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.
Laikykime uždengtame inde, kad jie išliktų minkšti ir elastingi.
Skanių čeburekų!
Naujausi komentarai