Pereiti į pagrindinį turinį

Čeburekai su grybais

2015-04-03 12:00
jokuboreceptai.lt
Shutterstock nuotr.

Čeburekų su grybais receptas. Gardūs tiek šilti, tiek pravėsę. Gaminame namuose. Dar jeigu turėtume šviežių miško grybų, tuomet iš viso pasaka...

Sudėtinės dalys:

Miltai, 3 stiklinės

Pienas, 300 ml

Druska, pagal skonį

Svogūnas, 2 vnt.

Pievagrybiai, 300 g

Fermentinis sūris, 100 g

Malti pipirai, pagal skonį

Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis

Gaminimas:

Pirmiausia, susmulkinkime svogūnus bei pievagrybius, kartu apkepkime keptuvėje. Pagardinkime pipirais, druska.

Tuomet supilkime į nedidelį dubenį ir pašildykime pieną, pagardinkime žiupsneliu druskos ir maltų pipirų. Miltus (sumaišytus su kepimo milteliais) pamažu suberkime į pieną (maišant, o vėliau ir minkant).

Tešlą sudėkime į maišelį ir padėkime į šalį trumpam pastovėti (kad tešla taptų elastingesnė).

Iš tešlos iškočiokime plonus lakštus, išpjaukime apskritimo formos gabalėlius (maniškių skersmuo apie 12 cm), į kurių vidurį įdėkime po kupiną šaukštą grybų įdaro, apibarstykime tarkuotu sūriu ir kruopščiai užspauskime kraštelius (kad įdaras išlaikytų sultingumą).

Virkime (kepimui skirtame) aliejuje, kol čeburekai su grybais įgaus auksinį geltonumą. Išvirus čeburekams sudėkime juos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.

Laikykime uždengtame inde, kad jie išliktų minkšti ir elastingi.

Skanių čeburekų!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų