Atėjus vasarai ne vienas nori pasilepinti lengvu ir sveiku užkandžiu. Tam puikiai tiks vegetariškas šašlykas.
Reikės:
1 cukinijos,2-3 didelių pomidorų,200 g didelių šampinjonų,druskos ir prieskonių – pagal skonį.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pomidorus – per pusę. Daržoves ištrinkite prieskoniais ir druska. Ant iešmo verkite kaitaliodami daržoves su šampinjonais. Kepkite iš abiejų pusių, kol pomidorai ir grybai lengvai susiraukšlės.
Karališkųjų krevečių šašlykas
Reikės:
400 g karališkųjų krevečių,1 citrinos,2 šaukštų alyvuogių aliejaus,2 š sojų padažo,žalumynų ir prieskonių – pagal skonį.
Marinatui sumaišykite citrinos sultis, aliejų, sojos padažą ir žalumynus. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Krevetes marinuokite pusvalandį. Sumaikite krevetes ant iešmo ir apkepkite iš abiejų pusių. beje, anglys neturi būti labai karštos: patikrinti tai galima labai paprastai, jeigu virš anglių galite ranką išlaikyti 10-12 sekundžių, temperatūra tinkama. Patiekiant lėkštę su krevečių šašlyku papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Naujausi komentarai