Pereiti į pagrindinį turinį

Gaminame su vaikais: nuo paprastų užkandėlių iki gardžių pyragų (receptai)

2018-07-01 02:00

Nuolatinis skubėjimas apvagia mus: tiek daug turime darbų ir tiek mažai laiko šeimai. Paprastai drauge sėdame prie jau padengto stalo, tačiau kodėl neišnaudojus galimybės smagiai pabendrauti gaminant drauge? Aš dažnai į maisto ruošimo darbus įtraukiu ne tik savo dukrytes, bet ir į svečius atėjusius jų draugus. Siūlau keletą nesudėtingų receptų, kuriuos jau esame išbandę.

Svarbiausia – gera nuotaika!

Nuolat sulaukiu klausimų, nuo kada geriausiai pradėti gaminti su vaikais? Ką gaminti, kad jiems nebūtų per sunku? O kaip tvarka virtuvėje, kai su vaikais gamini? Nėra tikslaus amžiaus, nuo kada jau galima gaminti, tiesiog reikia stebėti vaikus ir, jei jiems įdomu, įtraukti į bendrą veiklą. Galima kažką gaminant juos tiesiog pasikviesti į pagalbą. Mažesni vaikai mėgsta pilstyti, tepti ir minkyti, didesni – naudotis įvairia virtuvine technika ir puošti patiekalus.

Pradėję gaminti su vaikais rinkitės paprastus ir greit pagaminamus patiekalus. Labai svarbu tiksliai ir aiškiai suformuluoti užduotį: aš dabar sutarkuosiu morkas, o tu supjaustyk bulves. Tik, žinoma, reikia parodyti, kaip tai padaryti.

Gamindami su vaikais nesipykite ir nebarkite jų, net jei padarė ne taip, kaip reikėjo. Nepamirškite: svarbiausia – gera nuotaika!

Neperdarykite vaiko atlikto darbo. Kai vaikas įgis daugiau įgūdžių, jo patiekalai atrodys geriau. O dabar pasidžiaukite tuo, kas išėjo.

Jei vaikai klausia, ką gaminsite valgyti, papasakokite jiems ne tik ką gaminsite, bet ir iš kokių produktų. Džiaugiuosi, kai mano dukros to klausia, nes antras klausimas dažnai būna, ar galime ir mes kartu gaminti? Gaminame ir su jų draugėmis. Tai puikus būdas pabendrauti ne tik su savo vaikais, bet ir su jų draugais, sužinoti jų pomėgius, nuomones apie įvairius dalykus, o kartais ir net kokią paslaptį.

Obuoliai su dribsniais ir medumi

2 obuoliai,

60 g dribsnių su egzotiniais vaisiais arba riešutais,

30 g medaus,

šaldytų arba šviežių uogų papuošti.

Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pirmiausia išimkite sėklalizdžius, po to išgremžkite vidų, palikdami 0,5 cm storio sieneles. Išimtą obuolių vidų smulkiai supjaustykite, sumaišykite su dribsniais ir medumi. Šią masę sudėkite į obuolių puseles ir papuoškite uogomis.

Salierų užkandėlė

2 salierų lapkočiai,

100 g tepamo varškės sūrelio su džiovintais pomidorais ir bazilikais,

keletas sūrių riestainėlių.

Salierų lapkočius nuplaukite, supjaustykite 5 cm ilgio gabalėliais. Į kiekvieną saliero gabalėlį įdėkite varškės sūrelio, išlyginkite paviršių. Į sūrelio masę įsmeikite po du riestainėlius, kad atrodytų kaip sparneliai.

Sumuštiniai su vištiena

1 virta vištos krūtinėlė (virdami nepagailėkite prieskoninių šaknų ir žolelių),

kambario temperatūros sviesto,

duonos,

alyvuogių,

mažų pomidoriukų,

salotų lapų.

Nuplaukite ir nusausinkite salotas. Vištieną supjaustykite griežinėliais. Duonos riekeles plonai aptepkite sviestu. Galite jas supjaustyti norima forma arba išspausti sausainių formele. Salotas suplėšykite panašaus dydžio gabalėliais kaip duonos riekelės. Dėkite salotą ant duonos, ant jos – gabalėlį vištienos. Pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sudėkite ant sumuštinukų. Alyvuoges supjaustykite į keturias dalis, dėkite prie pomidoriuko puselės. Kelias alyvuoges smulkiai supjaustykite ir užberkite ant pomidoriukų puselių.

Pyragas mamai

1 plonas biskvito lakštas tortui,

2 pakeliai plombyro skonio varškės,

300 g įvairių vaisių ar uogų,

60 ml arbatos.

Biskvitą padėkite ant lėkštės ir sulaistykite arbata. Ant biskvito sudėkite varškę ir tolygiai ištepkite ją per visą biskvitą. Uogas ar vaisius nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir sudėkite ant pyrago viršaus. Galite papuošti dar ir mėtų lapeliais.

Burokėlių troškinys su vištiena

500 g vištų petelių,

1,5 l vištienos sultinio,

2 svogūnai,

2 skiltelės česnako,

400 g kopūstų,

2 šaukštai aliejaus,

2 šaukštai pomidorų pastos,

400 g burokėlių,

400 g bulvių,

80 g saliero šaknies,

2 šaukštai citrinų sulčių,

grietinės,

krapų.

Burokėlius nuplaukite ir sudėkite virti. Bulves ir salierus nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais. Labai smulkiai sukapokite česnaką. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir maišydami trumpai pakepinkite. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Išmaišykite, sudėkite saliero šaknį, pomidorų pastą ir kelias minutes uždengę patroškinkite. Supilkite šiltą sultinį, išmaišykite. Suberkite kopūstus ir bulves. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Burokėlius supjaustykite kubeliais, sudėkite į troškinį ir 7–10 min. patroškinkite. Išjunkite ugnį, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Patiekite dubenėliuose, įdėkite grietinės ir pabarstykite krapais.

Vaikiškas želė tortukas

200 g uogų,

1 pakelis braškių želės,

400 ml kokosų pieno,

70 ml vandens,

25 g želatinos.

Uogas nuplaukite ir palikite ant popierinio rankšluosčio nudžiūti. Želę paruoškite, kaip parašyta ant pakelio, tik pilkite truputį mažiau vandens – 400 ml. Atvėsinkite. Pusę želės supilkite į indelį, kuriame darysite tortuką, ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustings, ant viršaus suberkite uogas ir supilkite likusią želę. Vėl padėkite į šaldytuvą sustingti. Želatiną užpilkite 7 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti. Po to pašildykite ir ištirpinkite. Truputį pašildykite kokosų pieną ir sumaišykite su ištirpinta želatina. Kai želė jau bus beveik sustingusi, ją suplakite ir užpilkite ant braškių želės. Palikite sustingti. Kai sustings, išimkite ant lėkštės tortuką ir patiekite su plakta grietinėle.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų